iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Η Α. Κουτσομυτέλλη
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη». Πλούταρχος.

Μια φράση που αντανακλά σε μια στάση ζωής σημειώνει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού. Είκοσι λέξεις που χαρακτηρίζουν μια εκπαιδευτικό που επεδίωκε από τα εφηβικά της χρόνια να εμπλουτίζει τις προσωπικές της εμπειρίες με γνώσεις, διευρύνοντας ταυτόχρονα τους πνευματικούς της ορίζοντες.

Με σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια της Αγγλίας (University of Sunderland, Open University, University of London), κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην εκπαίδευση, τη γλωσσολογία, τη διδασκαλία Αγγλικής ως ξένη γλώσσα και στην Αναπτυξιακή παιδοψυχολογία, η Άννα Κουτσομυτέλλη συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Αγγλίας και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σύμβουλος σταδιοδρομίας.

Με επιπλέον πανεπιστημιακές σπουδές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και διοίκηση, στις κοινωνικές επιστήμες, στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων και μάνατζμεντ, στις πολιτικές επιστήμες και κάτοχος διπλωμάτων σε τέσσερις γλώσσες, η Άννα Κουτσομυτέλλη έρχεται να εμπλουτίσει με τις γνώσεις της την αναπτυξιακή ομάδα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και θα είναι υποψήφια με το συνδυασμό μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΕΛΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Αν και γεννήθηκα και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου στην Αθήνα, από το 1981 εγκαταστάθηκα μόνιμα στη Νέα Μάκρη, ζώντας από κοντά την προσπάθεια μετάλλαξης της περιοχής από ένα μικρό χωριό σε μια αναπτυσσόμενη κωμόπολη και εν συνεχεία σε έναν μεγάλο Δήμο.

Από το 1992 που ξεκίνησα να ασκώ το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, είχα την τύχη να διδάξω έναν αρκετά σεβαστό αριθμό ανθρώπων, επενδύοντας πάντα στο μεράκι και την αγάπη μου για τη γνώση.

Όλη αυτή η πολυετής διαδρομή, μου επέτρεψε να γνωρίσω από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση, όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά και παγκοσμίως, αλλά και να κατανοήσω καλύτερα τα προβλήματα του δικού μας Δήμου. Δυστυχώς, πολλά από αυτά έχουν ως πηγή την παιδεία μας. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να τα ξεπεράσουμε; Για να βρούμε λύσεις;

Η καλύτερη επένδυση  μιας κοινωνίας είναι η επένδυση στην εκπαίδευση.  Απο το 1981 γνώρισα το Δήμο μας αρχικά ως μαθήτρια και εν συνεχεία ως εκπαιδευτικός και φροντιστηριούχος και ανέκαθεν το όραμα μου σχετιζόταν με τη διαρκή αναβάθμιση ποιότητας κάθε είδους εκπαιδευτικής παροχής στους πολίτες. Μέσα από την καθημερινή μου επαφή με γονείς και παιδιά, είχα την ευκαιρία να αφουγκραστώ την αγωνία τους, να αντιληφθώ καλύτερα τα προβλήματά τους. Ανέκαθεν το επίκεντρο της ζωής μου ήταν ο μαθητής! Δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος για να επιλυθούν προβλήματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία που κάνω πράξη επί 28 συναπτά έτη, αυτή τη φιλοσοφία διδάχτηκα στο Πανεπιστήμιο.

Για να πάει μπροστά ο τόπος που ζω και αγαπώ, χρειάζεται άμεσα βελτίωση των υποδομών του, αλλά και αλλαγές που θα μας οδηγήσουν από το παλιό προς το καινούργιο. Απαιτείται τεχνογνωσία και εξειδίκευση.

Κάθε ισχυρή ομάδα διέπεται από συγκεκριμένη ιεραρχία. Από ανθρώπους με όραμα, από ανθρώπους με σχέδιο και από ανθρώπους ικανούς να κάνουν την θεωρία πράξη. Και αυτό είναι που διέκρινα στη Συμμαχία. Κάτι το διαφορετικό.

Αυτή η διαφορετικότητα που αντίκρισα με οδήγησε στην απόφαση να θέσω για πρώτη φορά υποψηφιότητα σε δημοτικές εκλογές και να βοηθήσω τον τόπο μου με έναν αλλιώτικο τρόπο, απ’ όσους είχα συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Έπειτα από προτροπή και ενθάρυνση φίλων και γνωστών εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών συναντήθηκα με το Σπύρο Λιβαθινό. Ενημερώθηκα για το όραμα και το σχέδιό του και συμφώνησα να παλέψουμε όλοι μαζί για την υλοποίησή του.

Είναι γεγονός πως κάθε ενέργεια προς όφελος του πολίτη πρέπει να είναι προσεγμένη, με όραμα, οργάνωση και συνεργασία. Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα πως η ομάδα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αποτελείται από ανθρώπους που θέλουν να φέρουν την αλλαγή.

Κατεβαίνω στις εκλογές διότι θέλω δύναμη που θα αντλήσω από εσάς ώστε να φανώ χρήσιμη μέσα από μια μεγάλη ομάδα άξιων και εργατικών ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Η αξιοπρέπεια στις μέρες μας είναι το ζητούμενο. Ο μαθητής είναι το επίκεντρο. Γιατί το μέλλον του τόπου μας είναι η παιδεία. Αυτός είναι ο πυρήνας της ευημερίας και του υψηλότερου επίπεδου διαβίωσης.

Η ομάδα μας θα εργαστεί με γνώμονα την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον μέσω της αμέριστης συνεργασίας ανθρώπων που θέλουν… και μπορούν. Αποδεδειγμένα!

Πάμε λοιπόν για κάτι νέο! Πάμε μπροστά για το καλό όλων!