iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ο Δημήτρης Δαμάσκος
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Η μάχη για την τεκμηριωμένη αντίσταση κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, για την προστασία του περιβάλλοντος και η αναγκαιότητα για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων που είναι απαραίτητη σε κάθε σύγχρονο Δήμο, απαιτούν γνώσεις και εμπειρία.

Στοιχεία που συνοδεύουν το όνομα Δημήτρης Δαμάσκος τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.  

Γεννημένος το 1954 στην Αθήνα, πτυχιούχος μηχανικός μηχανολόγος (B.Sc. hons) του Πανεπιστημίου του Sussex, στην Αγγλία, με μεταπτυχιακό τίτλο (M. Sc) στο αντικείμενο ενέργεια – καύσεις – περιβάλλον, παρουσιάζει μια μακρά επαγγελματική διαδρομή ως εργολήπτης δημοσίων έργων και ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός, έχοντας παράλληλα ιδιαίτερη εμπειρία στις εισαγωγές η/μ εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Π.Α./Ε.Μ.Α.Κ. ως σμηνίας διετέλεσε επιβλέπων μηχανικός  σε κλιμάκια συντήρησης και κατασκευών στα αεροδρόμια της Ν.Αγχιάλου και του Ελληνικού, ενώ έχει εργαστεί ως τεχνικός προϊστάμενος και αναπληρωτής διευθυντής συντήρησης λεωφορείων Ο.Α.Σ.Θ. (86-89) και ως τεχνικός διευθυντής στις εταιρείες εισαγωγής αυτοκινήτων ΕΜΙΚΟ, ΒΙΑΜΑΞ (91-2000).

Ο Δημήτρης Δαμάσκος αποτελεί μέλος της ομάδας αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και θα είναι υποψήφιος του συνδυασμού μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Συμμετέχω στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχοντας πλήρη συν-αντίληψη με τον κ. Σπύρο Λιβαθινό για την επιτακτική αναγκαιότητα ανατροπών στον τρόπο διοίκησης του δήμου μας, πλήρη συν-αντίληψη ως προς τις μεθόδους άμεσης επίτευξης αυτής της ανατροπής και πλήρη συν-αντίληψη ως προς τον τρόπο που αυτός ο δήμος πρέπει να διοικείται.

Οι βασικοί άξονες περιγράφονται στα εξής:

1/ Ανατρέπουμε άμεσα όλα τα κατεστημένα που με εργαλεία τους τον εκμαυλισμό, την διαφθορά και το πελατειακό σύστημα έχουν δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες αδιαφάνειας, κακοδιοίκησης , κατασπατάλησης οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού και έχουν ανοίξει διάπλατα τον δρόμο σε κάθε είδους και κλίμακας καταστροφικές δραστηριότητες και συμφέροντα.

2/ Ο Δήμος πρέπει να έχει αποκλειστικό κριτήριο στις επιλογές του μόνο το συνολικό συμφέρον των δημοτών του.

3/ Ο Δήμος πρέπει να αντιστέκεται με κάθε μέσο στις επιβουλές ενάντια στο συμφέρον, την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών του.

4/ Ο Δήμος έχει υπερ-επαρκή εργαλεία για να αποτρέψει αυτές τις κακόβουλες ενέργειες απ όπου και αν προέρχονται.

5/ Ο Δήμος πρέπει να είναι ο κυρίαρχος σχεδιαστής του μέλλοντος της περιοχής του με εργαλεία τους κανόνες της Λογικής , της Δικαιοσύνης της Τέχνης και της Επιστήμης και γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας, το οποίο ταυτίζεται, πάντα και πλήρως, με την προστασία του περιβάλλοντος και της οικονομίας του τόπου μας.

6/ Η συμμετοχή μου αυτή είναι η συνέχεια του αγώνα μου, που όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν κάνω ποτέ κανέναν συμβιβασμό.