iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ο Γιάννης Μυλωνάς
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Ένας άνθρωπος που συμβολίζει την εθελοντική προσπάθεια κάθε ενεργού πολίτη του Βαρνάβα για να αποκτήσει η Κοινότητα τη θέση που της αξίζει στο χάρτη του Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνα και ολόκληρης της Αττικής, επισημαίνει η Συμμαχία.

Γέννημα – θρέμμα κάτοικος του Βαρνάβα, ο Γιάννης Μυλωνάς έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως επαγγελματίας οδηγός βαρέων οχημάτων και υδραυλικός, ενώ για πέντε χρόνια (τρία στην Κοινότητα Μαραθώνα και δύο στον Δήμο Μαραθώνα) εργάστηκε ως χειριστής αρπάγης και οδηγός στις υπηρεσίες της εκάστοτε τοπικής αρχής.

Έχει διατελέσει μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Συλλόγου Βαρνάβα, μέλος της διοίκησης του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Βαρνάβα και εμφανίζει πλούσια εθελοντική δράση ως ενεργός πολίτης ακόμη και σε στιγμές που η Κοινότητα δοκιμάστηκε από επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Όπως λένε, άλλωστε, και οι συντοπίτες του «ό,τι και να συμβεί, ο Γιάννης είναι πάντα εκεί»!

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Κατσίκη, πολύτεκνος πατέρας με τέσσερις κόρες και θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος σε δημοτικές εκλογές, στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στη Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια και υποσχέσεις στον πολύπαθο Δήμο μας. Είναι ώρα να ματώσουμε όλοι μας στη δουλειά! Να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μπροστά μας να διαχειριστούμε μια τελευταία ευκαιρία για να σώσουμε το μέλλον των παιδιών και των οικογενειών μας.

Αποφάσισα να θέσω για πρώτη φορά υποψηφιότητα σε δημοτικές εκλογές για τρεις σημαντικούς λόγους: Πρώτον, με ενέπνευσε η παρουσία του Σπύρου Λιβαθινού. Στα δικά μου μάτια συμβολίζει μια καθαρή και ήρεμη δύναμη που χρειάζεται ο τόπος μας. Τους άλλους τους έχουμε δοκιμάσει. Πώς να δώσουν λύσεις στα προβλήματά μας άνθρωποι που για τριάντα χρόνια αποτελούν οι ίδιοι μέρος του προβλήματος;

Δεύτερον, η τροποποίηση της νομοθεσίας και η αναβάθμιση του ρόλου των Δημοτικών Κοινοτήτων. Κακά τα ψέματα. Ο κάθε Κοινοτάρχης γνωρίζει περισσότερο τα προβλήματα του χωριού του. Σε μικρές κοινωνίες, όπως η δική μας, τα προβλήματα εντοπίζονται – και κατά συνέπεια – λύνονται πιο άμεσα. Με τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες να μην έχουν πλέον διακοσμητικό ρόλο, η συμμετοχή στη διοίκησή τους αποκτά τεράστια αξία για το Δήμο.

Τρίτον, η αγωνία μου ως πατέρας τεσσάρων κοριτσιών. Πιστέψτε με, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά στο Βαρνάβα, σε μια Κοινότητα ουσιαστικά αποκομμένη και απομονωμένη. Σε μια Κοινότητα χωρίς συγκοινωνία, χωρίς υποδομές και δράσεις για να ψυχαγωγηθεί, να αθληθεί, να δραστηριοποιηθεί η νεολαία μας.

Γι’ αυτό ενώνω κι εγώ τις δυνάμεις μου με τον Σπύρο Λιβαθινό και τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Γιατί τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας δεν έχουν περιθώριο για άλλη μια χαμένη τετραετία. Γιατί ο Βαρνάβας και ο Δήμος Μαραθώνα πρέπει να αποκτήσουν μια δημοτική αρχή που θα εμπνέει πολίτες και υπαλλήλους. Απαιτείται απ’ όλους θέληση και φιλότιμο και κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Με τον κατάλληλο συντονισμό, τη σωστή καθοδήγηση και ένα σύγχρονο σχέδιο διοίκησης, όλα μπορούν να αλλάξουν. Και θα αλλάξουν!