iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Η Δώρα Μαλτέζου
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Η ανάδειξη του Μαραθώνα ως λίκνο πολιτισμού, αποτελεί προτεραιότητα στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και η παρουσία ανθρώπων με ξεχωριστή διαδρομή στο χώρο των τεχνών, εγγυάται την εκπόνηση και υλοποίηση ενός σχεδίου αντάξιου της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας, τονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού.

Η Δώρα Μαλτέζου Σκουτέρη είναι εικαστικός καλλιτέχνης με πολύπλευρη δράση σε πολλούς τομείς.

Με σπουδές στην ΑΚΤΟ Γραφικές Τέχνες και Διακόσμηση, σκηνικά –κοστούμια, το πολιτιστικό marketing, με πλούσια προϋπηρεσία σε πολυεθνική εταιρία και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε τμήματα marketing και δημοσίων σχέσεων.

Ιδρύτρια του πρότυπου Στούντιο Σύγχρονης Τέχνης για παιδιά βασισμένο στην Συναισθηματική Νοημοσύνη από το 2002, εισήγαγε την Τέχνη για παιδιά σε εκδηλώσεις και διακρίθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Δραστηριοποιείται στα κοινά από το 1996 διαμέσου Σχολικών και Γυναικείων συλλόγων, του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αγίου Δημητρίου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζούμπερι, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, της Ένωσης Καλλιτεχνών Λογοτεχνών Ηλιούπολης με πολλές εκδηλώσεις, κ.α. ως μέλος Δ.Σ. των συλλόγων.

Ως εικαστικός έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ γράφει ποιήματα και παραμύθια.

Συνεργάζεται με κοινότητες και πρεσβείες στηρίζοντας την διαφορετικότητα των πολιτισμών, τον σεβασμό στα ήθη και έθιμα των λαών και την ανταλλαγή πολιτισμού με εκδηλώσεις, συνεργασίες, διαγωνισμούς.

Η Δώρα Μαλτέζου Σκουτέρη θα είναι υποψήφια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΣΚΟΥΤΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Γεννήθηκα στον Άγιο Δημήτριο, αλλά το Ζούμπερι αποτελεί κομμάτι της ζωής μου, καθώς σφραγίζει τις περισσότερες παιδικές μου αναμνήσεις, από μια εποχή του οικισμού που συναντούσες πέντε-έξι σπίτια, σκηνές και όλη τη θάλασσα «δική μας»!

Οι γονείς μου, ο  Δημήτρης και η Μαρία Μαλτέζου, διάλεξαν το Ζούμπερι ως εξοχική κατοικία το 1960. Το Ζούμπερι είναι ένας προορισμός ανάπαυσης, ηρεμίας, έμπνευσης και δημιουργίας. Ο Δήμος Μαραθώνα πρέπει να αποτελεί για όλους μας πηγή έμπνευσης και όχι πηγή προβλημάτων.

Στηρίζω την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» με Υποψήφιο Δήμαρχο τον κύριο Σπύρο Λιβαθινό, γιατί πιστεύω στο όραμα της ομάδας για ένα καλύτερο μέλλον της περιοχής, η οποία έχει ανάγκη σοβαρότητας, υπευθυνότητας, αποτελεσματικότητας. Μιας περιοχής που θα είναι ανοικτή σε νέες συνεργασίες, καινοτόμες ιδέες και προγράμματα ώστε να συντελέσουν στην ανάδειξη του Δήμου σε έναν ισχυρό τουριστικό προορισμό, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και σε διεθνή επίπεδα, όπως  πραγματικά του αξίζει!

«Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας, είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με τους άλλους  είναι πραγματικότητα»
Yoko Ono