iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Η ''ακτινογραφία''
των 5 αντιδημάρχων
Ραφήνας Πικερμίου


Μοιάζει εύστοχη και αποτελεσματική (αν και πάντα ο χρόνος είναι αυτός που αποδεικνύει την ορθότητα των επιλογών και αποφάσεων) η κίνηση του Βαγγέλη Μπουρνούς για τον ορισμό των πέντε αντιδημάρχων.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου - σύμφωνα με τις πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr από τις αρχές Ιουλίου που επιβεβαιώθηκαν με τον πιο ηχηρό τρόπο είχε πάρει τις αποφάσεις του στα πρόσωπα σε χρόνο ''μηδέν'' από την εκλογή του. Ο προβληματισμός συνίστατο στις αρμοδιότητες.

Στο επίπεδο των ισορροπιών ο κ. Μπουρνούς παίρνει ''άριστα'' τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, ενώ με την κίνηση ματ να ορίσει μονοετή θητεία στέλνει αναμφισβήτητο μήνυμα ''όποιος δεν δουλέψει δεν συνεχίζει μετά τις 31 Αυγούστου 2020''. 

Σε μια πρώτη δημοσιογραφική προσέγγιση ο κ. Μπουρνούς τοποθέτησε σε θέσεις ''μάχης'' δύο ''κομάντος''. Τη Δήμητρα Τσεβά στον κοινωνικό τομέα, το λέμε κωδικά και τον Σάββα Αραπκιλή στην καθημερινότητα του πολίτη σε φωτισμό, ύδρευση-αποχέτευση και πράσινο. Τον Δημήτρη Κατσουλάκη (αυτός είναι το μεγάλο στοίχημα - ρίσκο) σε σκουπίδια, ανακύκλωση, αδέσποτα και πολιτική προστασία και τον Παναγιώτη Καλφαντή στον γνώριμο τομέα των τεχνικών υπηρεσιών που ''παίζει στα δάχτυλα''.

Αυτός όμως που ''τίναξε την μπάνκα στον αέρα'' είναι ο Ανδρέας Βασιλόπουλος που ''έραψε κοστούμι αντιδημάρχου'' ακριβώς στα μέτρα του. Δηλαδή στο αντικειμενό του. Ψηφιακός τομέας, ανάπτυξη - τουρισμός, περιβάλλον, παιδεία και πολιτισμός. Οι συζητήσεις του κ. Μπουρνούς με τον κ. Βασιλόπουλο δεν φαίνεται να είχαν ''αγκάθια'' καθώς η συνεργασία ήταν δεδομένη με τον ''Κλεισθένη'' και τις 3 πολύτιμες ψήφους του επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' ώστε να υπάρχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. 

Τέλος και μια ματιά στους εντεταλμένους συμβούλους. Ο πολύπειρος Μάκης Βουδούρης στον ιατρικό τομέα, ο Σπύρος Πάντζας στον αθλητισμό (με εμπειρία κι αυτός από την Περιφέρεια Αττικής όπου είχε τον ίδιο ρόλο) με όλο το μέλλον διάπλατα ανοικτό μπροστά του, ο Παναγιώτης Γαβριήλ στη Νέα Γενιά και ο Άρης Μπουράνης ''επιτηρητής'' στο Πικέρμι.

Εκκρεμεί η θέση του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Τύπου και Επικοινωνίας, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο από τον δήμαρχο και δεν μπορεί παρά να την καταλάβει επαγγελματίας δημοσιογράφος. 

Όσο για τους δημοτικούς συμβούλους που δεν αξιοποιήθηκαν - σε αυτή τη φάση - να επισημάνουμε πως είναι η Χρύσα Βλαχάκη και ο Παύλος Μπατάλης. Θυμίζουμε - και έχει ιδιαίτερη σημασία - πως και οι δύο είναι μάχιμοι με καθημερινή πολύωρη ενασχόληση στον επαγγελματικό στίβο. Βιοπορίζονται η κ. Βλαχάκη ως πολιτικός μηχανικός και ο κ. Μπατάλης ως στέλεχος της Εθνικής τράπεζας. Η κ. Βλαχάκη με όρεξη για προσφορά στα κοινά είναι πάντα παρούσα, ενώ ο κ. Μπατάλης με την τεράστια εμπειρία του αποτελεί ''χρυσή εφεδρεία'' της Δημοτικής Αρχής. Μην ξεχνάμε πως ο. Μπατάλης είναι ο δημιουργός του ΔΟΠΑΠ.

Την επόμενη εβδομάδα στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Βαγγέλης Μπουρνούς αναμένεται να προτείνει στο Σώμα τους προέδρους για ΔΟΠΑΠ και Φίλιππος Καβουνίδης. Στον πρώτο τη θέση έχει εξασφαλίσει ο Σπύρος Λουκάτος. Στο ΦΚ βλέπουμε...