iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Οκτωβρίου 2018

''Καράτε Κιντ''
Μπουρνού - Φαφούτη
Άρχισε η μονομαχία

Το μεγάλο θέμα του Μεγάλου Ρέματος και η θυελλώδης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας - Πικερμίου, ήταν η "σταγόνα" για να" ξεχειλίσει το ποτήρι" στην υποβόσκουσα μέχρι χθες πολιτική αντιπαράθεση του δημάχρου Βαγγέλη Μπουρνού και του δημοτικού συμβούλου (να τολμήσουμε να πούμε υποψηφίου δημάρχου;) Δαμιανού Φαφούτη. 

Στα δημοσιογραφικά γραφεία έφτασε το πρωί ανακοίνωση Τύπου του ουσιαστικά επικεφαλής της παράταξης "Συμμαχία Δημιουργίας" την οποία υπέγραφε ο κ. Φαφούτης και στην οποία ο κ. Μποουρνούς χαρακτηριζόταν ως "πολιτικάντης παλαιάς κοπής", για να απαντήσει λίγες ώρες αργότερα ο δήμαρχος, ο οποίος έκανε λόγο για ακούσιες διαλέξεις από αδιάβαστους.

Η ανακοίνωση του Δαμιανού Φαφούτη.

Ο κ. Μπουρνούς ο οποίος ασκεί καθήκοντα Δημάρχου (διορισμένος – όχι εκλεγμένος) συνεχίζει να ασχολείται με τη πολιτική του επιβίωση και όχι με την ουσία των θεμάτων. Όσοι δε συμπλέουν με τις απόψεις του είναι εχθροί του, οι οποίοι πρέπει να εξουδετερωθούν για να μην χαλάσουν το ονόρε του με την καρέκλα της εξουσίας που κατέλαβε με πλάγιους τρόπους.

Στη συνεδρίαση γνωμοδοτήσαμε για την δρομολογημένη από το υπουργείο μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων της οριοθέτησης – διευθέτησης του μέγα ρέματος Ραφήνας. Κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους δεν ήταν αντίθετος στο να προχωρήσει η οριοθέτηση – διευθέτηση του μέγα ρέματος Ραφήνας προκειμένου να προστατευτεί ο Δήμος μας από πλημμυρικά φαινόμενα.  Αυτό είναι σαφές. Είμαστε όλοι υπέρ της οριοθέτησης – διευθέτησης του μέγα ρέματος Ραφήνας.

Ζητήθηκε από το Υπουργείο η άποψη μας για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός δρομολογημένου έργου. Εμείς ζητήσαμε από τους μελετητές τα αυτονόητα. Να γίνει πραγματική οριοθέτηση του ρέματος με διαπλάτυνση αυτού, ειδικά στα σημεία που είναι στενά από καταπατήσεις και ελλοχεύει κίνδυνος υπερχείλισης.

Είναι λάθος το ρέμα να μην διαπλατυνθεί στα στενά του σημεία και να παραμείνει ως έχει, προσθέτοντας στη κοίτη του και στα τοιχώματα τσιμέντο και συρματοκιβώτια.

Είναι  λάθος να μην κατασκευάζεται από την αρχή του έργου φράγμα ανάσχεσης των υδάτων στο κάμπο Σπατών ώστε σε περίπτωση μεγάλης βροχόπτωσης να “φρενάρει” το μεγάλο όγκο υδάτων που οδεύουν προς τη θάλασσα. Το ότι θα κατασκευαστεί σε 2η φάση αν δούμε ότι χρειάζεται (δηλαδή αν πρώτα πλημμυρίσουμε) είναι λάθος.

Είναι λάθος να κοπούν 1.500 αιωνόβια δέντρα πέριξ του ρέματος και να μετατραπεί από “ρέμα ιδιαίτερου φυσικού κάλους” σε “μεγάλο τσιμεντοαγωγό ομβρίων υδάτων Ανατολικής Αττικής”.

Είναι λάθος ο κ.Μπουρνούς να μην έχει διαπραγματευτεί ως όφειλε, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μελέτης με το Υπουργείο πριν το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ενδιαφέρεται, δυστυχώς, μόνο για το πλασάρισμα, ότι επί των ημερών του συναίνεσε στη προώθηση της μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων της οριοθέτησης – διευθέτησης του μέγα ρέματος Ραφήνας.

Εμείς ζητήσαμε να γίνει στο τόπο μας ένα ποιοτικό έργο που θα διασφαλίζει με οριστική λύση – όχι βλέποντας και κάνοντας- το ενδεχόμενο πλημμύρας, καθώς και τη ποιότητα του περιβάλλοντος που ζούμε εμείς και θα ζήσουν τα παιδιά μας.

Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στους δημότες που εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να ασκεί έλεγχο, να επισημαίνει τα λάθη και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής. Να συμβουλεύει και να προτείνει προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών και όχι να είναι αρεστή στον εκάστοτε Δήμαρχο είτε εκλεγμένο είτε διορισμένο.

Αυτή η υπεύθυνη και συνεπής στάση θα συνεχιστεί είτε ευχαριστεί είτε δυσαρεστεί.

Και η ανακοίνωση του Βαγγέλη Μπουρνού

 

Ως συνήθως ο κ. Φαφούτης πάλι αδιάβαστος τοποθετείται επί σοβαρών θεμάτων και μιλάει μάλιστα και με αριθμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Βάζει ως απόδειξη τα δικά του λεγόμενα λες και κατέχει την αλήθεια και όχι τα λεγόμενα των μελετητών και κυρίως των γραπτών κειμένων.

Κατά τα άλλα δεν μιλάει για την ταμπακιέρα δηλαδή ότι έδωσε αρνητική ψήφο στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Ραφήνας.

Δικαίωμα του η κάθε του επιλογή άλλα ας το πει μιας και το έκανε, αντί να κάνει ανούσιες διαλέξεις.