iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Η Ραφήνα φώναξε
''όχι στην παιδική
κακοποίηση'' (εικόνες)


Μια πολύ σημαντική εκδηλώθηκε στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Ραφήνας από το ''Φίλιππος Καβουνίδης'' με επίκεντρο την παιδική κακοποίηση.

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μάκης Βουδούρης και συντονιστής του πάνελ καλωσόρισε διακεκριμένες προσωπικότητες που ανέπτυξαν με σαφήνεια το μείζον κοινωνικό ζήτημα.

Η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου προστασίας του πολίτη Σοφία Νικολάου, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας Δημήτρης Δελτσίδης, ο πρόεδρος της οργάνωσης ''Χαμόγελο του παιδιού'' Κώστας Γιαννόπουλος, η παιδοψυχίατρος Νίκη Βουδούρη και ο ειδικός παιδαγωγός Τάσος Μουστικιάδης. Τον κύκλο των τοποθετήσεων έκλεισαν η παιδοψυχολόγος Μαρία Στεφανάκη και η διευθύντρια του Φ.Κ. Ευγενία Καπριγιάννη.

Ο κ. Βουδούρης στην εναρκτήρια ομιλία τόνισε πως ''ανοίγουμε το Νομικό Πρόσωπο σε όλους τους πολίτες και με πολυποίκιλες οάσεις πολιτισμού, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας''. Ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αστυνόμο Δελτσίδη χαρακτηριζοντάς τον ''ακοίμητο φρουρό που επί των ημερών του Ραφήνα και Πικέρμι κοιμούνται ήσυχα''.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς επισήμανε πως ''οφείλουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση να στηλιτεύσουμε τα φαινόμενα παιδικής κακοποίησης και να τα εξαλείψουμε''. 

Από την πλευρά του ο αστυνόμος Δελτσίδης αναφέρθηκε στους κινδύνους του διαδικτύου και επέστησε την προσοχή των γονέων.

Στην αίθουσα διακρίναμε μεταξύ άλλων τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καλφαντή, την πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Εύη Γκατσοπούλου, την πρόεδρο του συλλόγου Ιωνίδες Σίσσυ Κατσούδα, τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Τσεμπέρη, τον τοπικό σύμβουλο Νίκο Γανιάρη, τον επιλαχόντα δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Ρήγο, τη Βασιλική Μπέκα και τον Αντώνη Παυλίδη.