iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς
για την παγκόσμια
ημέρα του παιδιού


Σε μηνυμά του για την παγκόσμια ημέρα του παιδιού ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς επισημαίνει:

Η UNICEF έχει στηρίξει και προστατεύει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, ενώ από το 1949 και έως το τέλος της δεκαετίας του '60, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες βοήθησε και στήριξε τα παιδιά στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, παστεριωμένο γάλα, συσσίτια κ.α.

 Σαν σήμερα γιορτάζουμε τα συμβολικά γενέθλιά της οργάνωσης της UNICEF, η οποία εξακολουθεί να στηρίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών στη χώρα μας συνεχίζοντας στην Ελλάδα το πρόγραμμα εμβολιασμών σε παιδιά περιθωριοποιημένων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, παρέχει δώρα και παιχνίδια σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία. Διανέμει σχολικό υλικό σε μαθητές με τη βοήθεια των χορηγών της. Προσφέρει μέρες χαράς στα παιδιά που διαμένουν σε κέντρα προστασίας της χώρας.

Συνεχίζει επίσης τα προγράμματά της σε όλο τον κόσμο για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, καθαρού νερού, εκπαιδευτικού εξοπλισμού, προστατεύοντας παράλληλα τα παιδιά από το trafficking, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.

Η UNICEF όμως δεν είναι μια απρόσωπη οργάνωση .Πίσω της βρίσκεται ένα ολόκληρο επιτελείο ανθρώπων που κατά βάση κινούνται στο πλαίσιο εθελοντικής προσφοράς και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους θέλω να εκφράσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα κάνουν για το μέλλον αυτού του κόσμου, τα παιδιά μας.

Αυτή η δημοτική αρχή του δήμου Ραφήνας Πικερμίου και προσωπικά δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους αρωγοί στο έργο τους