iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Δημήτρης Μισοκοίλης
Μια κινητή
εγκυκλοπαίδεια!


Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Δημήτρη Μισοκοίλη ως ''Νέστωρα" της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τον "σοφό" της Ραφήνας.

Κάθε μέρα θα απολαύσει τον καφέ του στο Sante αν είναι στη Ραφήνα, στα άλλα στέκια του αν είναι στην Κηφισιά ή στην Αθήνα. Παλιός Γκυζιώτης περνάει συχνά από την γειτονιά του στα ανέμελα χρόνια της εφηβείας. Γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή όλες τις "κρυφές" γωνιές στο κέντρο της πρωτεύουσας και οι αγαπημένες του συζητήσεις είναι γιά φιλοσοφία, μουσική, Τέχνη, κινηματογράφο και σπάνια πολιτική. Χιουμορίστας, ανοιχτοχέρης, "βιβλιοφάγος" και φανατικός αναγνώστης εφημερίδων, ρέκτης του ωραίου φύλου, ακάματος αθλητής. Ένας γνήσιος bon viveur που λένε και οι Γάλλοι. 

Υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις στρατού, έπαιξε ποδόσφαιρο στα νιάτα του γρήγορο και δυνατό πλάγιο χαφ - εξτρέμ με σουτ "κεραυνό", αγάπησε το χειμερινό σκι, το τένις (παίζει δυο τρεις φορές την εβδομάδα), δεν μπορεί χωρίς κολύμπι στη θάλασσα χειμώνα καλοκαίρι. Κοφτερό μάτι σε ότι έχει σχέση με τα ακίνητα, την οικοδομή, την κτιριακή ανάπτυξη, την αρχιτεκτονική. Αυτή ήταν άλλωστε και η βιοποριστική ενασχολησή του για χρόνια.

Εμπνέει έναν μοναδικό σεβασμό αν και τόσο μοντέρνος και νέος όσο λίγοι νέοι στο λόγο και τη συμπεριφορά του.

Μπορεί να γράφει κανείς ώρα για τον Δημήτρη Μισοκοίλη. Ας μείνουμε σε αυτά τα λίγα και ας ανανεώσουμε το ραντεβού για την επόμενη έκπληξη μαζί του το 2018!