iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Έκανε
τη ζωή του...ποδήλατο
ο Κων. Μώρος (pic)


Το ανθρώπινο μάτι καμιά φορά δεν μπορεί να αφομοιώσει αμέσως μια εικόνα.
Και σε συνδυασμό με το μυαλό που καλείται να επεξεργαστεί κάτι πρωτόγνωρο, τότε περνάνε αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να αντιληφθεί τι ακριβώς βλέπει.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr συνάντησε τυχαία το πρωί στον δρόμο έξω από το δημαρχείο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου Κωνσταντίνο Μώρο. Παραλίγο βέβαια η συνάντηση να μην είχε αίσιο δημοσιογραφικό αποτέλεσμα, υπό την έννοια ότι δεν θα υπήρχε αυτή η συλλεκτική φωτογραφία, καθώς χρειάστηκαν τα δευτερόλεπτα που λέγαμε παραπάνω μέχρι να αντιληφθούμε ότι ο πρόεδρος ήταν αναβάτης σε ποδήλατο!
Ναι ο κ. Μώρος που χρόνια βλέπουμε μόνο οδηγό ΙΧ και πεζό, οδηγούσε ποδήλατο στο κέντρο 
της Ραφήνας.
Για να είμαστε ειλικρινείς χρειάστηκε προσπάθεια για να τον πείσουμε να φωτογραφηθεί και τελικά το έκανε ''με τα χίλια ζόρια'' και αντιλαμβανόμαστε τους ενδοιασμούς του...
''Αποφάσισα να κάνω και αθλητισμό την περίοδο της καραντίνας'' μας εξομολογήθηκε ευδιάθετος ο κ. Μώρος και πρόσθεσε ''συνδυάζω βελτίωση της υγείας μου και οικονομία στη βενζίνη''.
Στην ερώτηση αν το κάνει καθημερινά μας απάντησε ''προσπαθώ, αλλά κυρίως Σαββατοκύριακο που η δουλειά είναι λιγότερη και κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα. Κάνω όλο και μεγαλύτερες διαδρομές χωρίς να κουράζομαι και είμαι πραγματικά άλλος άνθρωπος''.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου άνθρωπος χαμηλών τόνων, αγαπητός στην κοινωνία, με πασίγνωστη ''αλλεργία'' στη δημοσιότητα. Τον έχει απορροφήσει η επιστήμη του, όντας διακεκριμένος μαιευτήρας - γυναικολόγος και φυσικά η οικογενειά του. Στα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα πάντα απολύτως συνεπής και με με τη σοβαρότητα που αρμόζει στον θεσμικό του ρόλο, δεν έδωσε ποτέ αφορμή για κακόβουλα σχόλια και πολιτικές ίντριγκες.
Στο παζλ της ζωής του προστέθηκε τώρα και το ποδήλατο! Μια οικολογική αθλητική δραστηριότητα που μόνο σε καλό θα του βγει.