iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ήξερε η Φιλαρμονική
που ξεκίνησε με το
sound of silence...


Η Φιλαρμονική του δήμου Ραφήνας Πικερμίου και ο αρχιμουσικός Γιώργος Καλούδης ήταν όπως πάντα στη θέση τους και στην ώρα τους.

Από τις 10.45 άρχισαν να παίζουν μελωδίες στο χολ του δημαρχείου πριν την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η πρώτη μουσική ήταν το "προφητικό" sound of silence. Θα αναρωτηθείτε γιατί "προφητικό". Μισή ώρα αργότερα και μετά τις ψαλμωδίες της τελετής από τον Σεβασμιότατο Ιερόθεο, πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και τους ιερείς, πλησίασε το μικρόφωνο ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς. Ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά και ξεκίνησε και το "πολιτικό" σκέλος ως είθισται. Κάποιος πολίτης φώναξε "δήμαρχε δεν ακούγεσαι" και όντως το μικρόφωνο είχε πρόβλημα. Ο δήμαρχος ψύχραιμος και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις, πήγε στην κονσόλα του ήχου και άνοιξε το εφεδρικό μικρόφωνο. Αυτό που χρησιμοποιεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Βέβαια το συγκεκριμένο είναι κοντό γιατί είναι προσαρμοσμένο για καθήμενους κι έτσι όλοι δυσκολεύτηκαν λίγο, ιδιαίτερα οι ψηλότεροι. Ο κ. Μπουρνούς συνοπτικά αναφέρθηκε στα έργα πνοής που θα ξεκινήσουν το 2018, όπως είπε, δηλαδή ολοκλήρωση διαδικασιών της αστικής συγκοινωνίας, επέκταση Προαστιακού, αποχέτευση και δημιουργία σχολείων. Εξήρε επίσης την κοινωνική αλληλεγγύη των δομών κοινωνικού παντοπωλείου, φαρμακείου, ιατρείου και συσσιτίων στις δύο ενορίες. 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο για ένα λεπτό ο Δαμιανός Φαφούτης ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και σημείωσε σε ενωτικό κλίμα πως προέχει η προοπτική του δήμου, την οποία στηρίζει η παραταξή του και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ευχόμενος να παράγεται έργο για το καλό της κοινωνίας. 

Οφείλουμε να σημειώσουμε πως τόσο ο κ. Μπουρνούς (ιδιαίτερα εκ της θέσης του ως δήμαρχος θα μπορούσε να καταχραστεί τον χρόνο και κατά συνέπεια να κουράσει το ακροατήριο - όπως δυστυχώς έκαναν άλλοι επίσημοι) όσο και ο κ.Φαφούτης. Και οι δύο σεβάστηκαν την ημέρα και τους καλεσμένους και τους απονέμουμε τα εύσημα. 

Θέλουμε επίσης να τονίζουμε τον μειλίχιο και θεόπνευστο λόγο του Πρωτοσύγγελου Ιερόθεου, ο οποίος μετέφερε την πατρική αγάπη του Μητροπολίτη Νικολάου και μίλησε για την υπέρβαση που πρέπει να κάνουμε όλοι για να πλησιάσουμε τον συνάνθρωπο. 

Απόντες από την εκδήλωση οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γιώργος Χριστόπουλος, Ανδρέας Βασιλόπουλος και Χρήστος Τσαλαπατάνης.

Και φέτος τις καρδιές όλων "έκλεψαν" τα παιδιά της Θεραπευτικής κοινότητας "Παρέμβαση" με τα τραγούδια τους, τα οργανά τους και κυρίως την αγάπη τους για ζωή και φως στο μονοπάτι που βαδίζουν μετά την περιπέτειά τους.

Επίλογος. Το πρόβλημα στη μικροφωνική δεν βρέθηκε ποτέ. Ο ήχος της σιωπής θα είχε χαλάσει μια ωραία εκδήλωση αν ο δήμαρχος δεν δρούσε αστραπιαία τη στιγμή της κρίσης.