iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Βαγγέλης Μπουρνούς:
Σχεδιάζουμε το αύριο
σε μια σύγχρονη πόλη


Η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου με αίσθημα ευθύνης και βάσει στρατηγικού σχεδιασμού προχωρά στην αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Ραφήνας, επισημαίνει σε δελτίο Τύπου ο Βαγγέλης Μπουρνούς, απαντώντας σε πρόσφατη τοποθέτηση του Αντώνη Λαζαρή.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου σημειώνει πως τα στάδια αυτού του σχεδιασμού αντικατοπτρίζονται στον ακόλουθο πίνακα:

  • Η σε εξέλιξη εργολαβία ανάπλασης της πλατείας Ταχυδρομείου
  • Η εγκατάσταση του αναδόχου του έργου κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου έκτασης 65 στρεμμάτων της Αρίωνος (έως το Μάρτιο του 2018), το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα απελευθερώσει το σημερινό γήπεδο  ποδοσφαίρου 'Π. Σκούφος" και το οποίο θα παραδοθεί άμεσα στους πολίτες ως ανοιχτός αθλητικός χώρος, παιδότοπος και πολυχώρος εκδηλώσεων.
  • Η ολοκλήρωση του χώρου στάθμευσης της οδού Χ. Μάντικα.
  • Η κατασκευή της πίστας skateboard μέχρι το Μάρτιο του 2018
  • Η αναβάθμιση περιφερειακών δομών αθλητισμού και αναψυχής

και καταλήγουν στην ανάπλαση-ανακατασκευή των πλατειών Πλαστήρα (κεντρική πλατεία Ραφήνας) και Δημητρακού, στοχεύοντας σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση δημιουργίας πόλου αναψυχής και περιπάτου.

Οι πρωτοβουλίες αυτές της δημοτικής αρχής που έτυχαν αποδοχής ιδιοκτητών, κατοίκων και επιχειρηματικού κόσμου, φυσικά δεν αποτελούν επιλογές "φανατικών" όπως του καθηγητή  κ. Λαζαρή, ο οποίος τοποθετείται αναρμοδίως και εξωθεσμικά.

Τοποθετήσεις του ενάντια  σε βασικά έργα υποδομής, όπως την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας  και συνολικά της Ανατολικής Αττικής, σαφέστατα δεν τυγχάνουν της αποδοχής της κοινωνίας.

Η πόρτα ενημέρωσης του δημαρχείου και του δημάρχου είναι πάντα ανοιχτές στους πολίτες για διευκρινήσεις και ανταλλαγή απόψεων και είναι συνετό αυτό να γίνεται αρμοδίως και όχι υπογείως. Η δημοτική αρχή σχεδιάζει το αύριο για ένα δήμο που αξίζει να ζούμε.

Μπορούν κάποιοι  άλλοι να παραμείνουν στο μίζερο παρελθόν.

Εμείς έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή μας καταλήγει ο κ. Μπουρνούς.