iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ραφήνα Διαρκής
εκστρατεία καθαρισμού
ακτών από τα φερτά


Για δεύτερη συνεχή ημέρα τα συνεργεία του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας σε συνεργασία με το Λιμενικό επιχειρούν να καθαρίσουν τις παραλίες της Ραφήνας από τον τεράστιο όγκο φερτών υλικών που ξέβρασε η θάλασσα από τις καταστροφικές πλημμύρες της Εύβοιας.
Η προσπάθεια των εργατών είναι υπεράνθρωπη καθώς προσπαθούν με τα χέρια να συγκεντρώσουν σε σακούλες και ειδικούς οικοδομικούς σάκους τα υλικά, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ζέστης, αλλά κυρίως σε δυσπρόσιτες ακτές.
Ειδικά στο Μπλε Λιμανάκι ανεβοκατεβαίνουν από κρημνώδες έδαφος, ενώ κάπως ευκολότερη είναι η ''αποστολή'' τους στην κεντρική πλαζ και τις Μαρίκες. Δεν αναφερόμαστε στο Κόκκινο Λιμανάκι, γιατί μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι ήταν πεντακάθαρο, δεν είχαν βγει φερτά...
Από το πρωί η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΛΡ Δέσποινα Γκικάκη, η οποία αμέσως πήρε πρωτοβουλία καθαρισμού των ακτών, μαζί με τη Διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Βάνα Λάμπρου επιβλέπουν τις εργασίες καθαρισμού.
Ως τοπωνύμιο υπάρχει και ο απόμερος κολπίσκος Πράσινο Λιμανάκι, στον οποίο όμως κατεβαίνουν σπάνια για μπάνιο κάποιοι που τους αρέσει η ησυχία. Είναι ένα μικρό ''παραλιάκι'' μόλις 20 μέτρων που φυσικά είναι ιδιαίτερα αγαπητό. Και αναφερόμαστε σε αυτό, γιατί λόγω της θέσης του δέχτηκε έναν τεράστιο όγκο φερτών υλικών που είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καθαριστεί. Παρά μόνο από πολύ μεγάλα ξύλα, καλάμια και πλαστικά. Και γι αυτό όμως θα υπάρξει μέριμνα.
Προφανώς ένα μπράβο στους εργαζόμενους είναι ελάχιστο...
Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr θα παρακολουθεί με φωτορεπορτάζ το θέμα που αναστάτωσε την περιοχή μας και προβλημάτισε εκατοντάδες λουόμενους κατοίκους αλλά και επισκέπτες, από ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο έως και σήμερα.