iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Κόκκινο Λιμανάκι 1983
Η παραλία είχε
ποδοσφαιρική ομάδα!


Κι όμως το καλοκαίρι του 1983 ιδρύθηκε η θρυλική ποδοσφαιρική ομάδα της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας! Κάθε Αύγουστο είχε γίνει θεσμός το μοναδικό παιχνίδι που έδινε με αντίπαλο τους ''Ραφηνιώτες της πλατείας'' με αρχηγό τον Τζώνη Κανσό.

Δίπλα στον Τζώνη ο Αλέξης Ξένος, ο Νίκος Αντωνιάδης (λίμπερο ολκής στα νιάτα του) ο Καραμάντουλας και άλλα αστέρια. Τα γκολ φυσικά ''έπεφταν βροχή'' στα δίχτυα του ταλαίπωρου τερματοφύλακα - συνήθως του Χάρη - αλλά η ομάδα ''δεν το έβαζε κάτω''. Η ''ταρίφα'' ήταν πέντε γκολ, ενώ ιστορικό θα μείνει το ματς του 1986 που το Κόκκινο Λιμανάκι έχασε 1-0 στο 90' ! Και μάλιστα στις καθυστερήσεις σουτ του Χρήστου απέκρουσε ο αίλουρος γκολκήπερ Τάκης Κοσμαδάκης αποσοβώντας την ισοφάριση σοκ.

Η ομάδα έκανε δυό τρεις ''προπονήσεις'' στην παραλία υπό την καθοδήγηση του κόουτς - παίκτη Αργύρη με τους περισσότερους βέβαια να γκρινιάζουν. Χάρης, Λάμπρος, Μηνάς, Μάνθος, Γιάννης, Παναγιώτης, Νίκος, Βασίλης, Κώστας, Αλέξης, Γιώργος και διάφοροι ''σπόροι'' για αλλαγή όταν οι μεγάλοι ''κλάταραν'' περίπου στο ημίχρονο.

Ρέκορμαν της οπιο γρήγορης αλλαγής στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου ο Λάμπρος που βγήκε στο 10ο λεπτό γιατί είχε ''σκάσει'' καθώς πριν το ματς ''καθάρισε'' ένα ολόκληρο καρπούζι!

Εποχές αθωότητας της ανθρώπινης Ραφήνας που έφυγαν ανεπιστρεπτί...

Η βασική φωτογραφία στο ''ξερό'' της πλατείας, ενδεικτική του πρώτου ματς το 1983 όπου η ομάδα κατέβηκε στο γήπεδο με χρώματα ''ότι νάναι'' αν και βασικό το κόκκινο. Τα επόμενα χρόνια με ρεφενέ αγοράστηκε εμφάνιση...κίτρινου χρώματος!

ΦΩΤΟ αρχείο Αργύρη Κωστάκη