iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Γιάννης Δαβερώνης:
Η εστίαση ακροβατεί
σε τεντωμένο σχοινί


Στην Πρωινή Ενημέρωση του ΣΚΑΪ με τον Νίκο Υποφάντη και τη Λένα Φλυτζάνη, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής Γιάννης Δαβερώνης την προηγούμενη εβδομάδα, για την πανδημία που «σκοτώνει» την αγορά και την οικονομία.

Ο Πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Η εστίαση έχει τηρήσει εξαρχής όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, με υπευθυνότητα. Η αυστηροποίηση των μέτρων που έχει επιβληθεί και στην περιφέρεια Αττικής, θα δημιουργήσει νέα οικονομικά προβλήματα και νέες απώλειες θέσεων εργασίας. Είναι ένα ακόμα πιο δύσκολο καλοκαίρι από όσο περιμέναμε, καθώς ευελπιστούσαμε τουλάχιστον ότι θα καλύπταμε κάποια λειτουργικά έξοδα.»

Επιπλέον ο Πρόεδρος πρόσθεσε: «Όλα τα καταστήματα εστίασης συνεχίζουν να ακροβατούν σε ένα λεπτό σχοινί. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα αντιληφθεί ότι η εστίαση και ο τουρισμός, που είναι βασικό γρανάζι της οικονομίας, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να στηριχτεί ανάλογα.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε τα αιτήματα τα οποία έχουμε θέσει στην κυβέρνηση, και είναι τα εξής:

την μείωση του Φ.Π.Α σε μονοψήφιο συντελεστή,
την επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους,
τη στήριξη των θέσεων εργασίας,
την ένταξη του κλάδου της εστίασης σε προγράμματα ΕΣΠΑ,
επιχορηγήσεις
και την μείωση στο 40% των ενοικίων, μέχρι το τέλος του 2020.

Τα αιτήματα τα οποία έχουμε καταθέσει, θα κρατήσουν τις επιχειρήσεις εστίασης ζωντανές, με απώτερο σκοπό να είμαστε έτοιμοι για το 2021 έτσι ώστε να μη χάσουμε και δεύτερη χρονιά.»