iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Έπεσαν οι πρώτες
''πιστολιές' στο ΔΣ
Ραφήνας Πικερμίου


''Τα όργανα" άρχισαν από νωρίς στο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου.

Η πρώτη συνεδρίαση του 2018 χαρακτηρίστηκε από ένταση, αψιμαχίες και υψηλούς τόνους. Το "εναρκτήριο λάκτισμα" έδωσε η Αμαλία Τόκα, η οποία με έναν "καταιγισμό" ερωτήσεων προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου ο οποίος είπε "αλλάξαμε χρονιά αλλά δυστυχώς όχι ύφος και νοοτροπία" στην παρατήρηση της κ. Τόκα ότι δεν υπάρχει σταθμός μέτρησης ηχορύπανσης από τα αεροπλάνα στη Ραφήνα. "Δεν είστε ενημερωμένη, υπάρχει εδώ και μήνες" ήταν η απάντηση του Βαγγέλη Μπουρνού. 

Τη "σκυτάλη" πήρε ο Δαμιανός Φαφούτης ο οποίος σημείωσε πως για το θέμα του λιμανιού υπάρχουν μόνο διαπιστώσεις αλλά όχι δράσεις και ο δήμαρχος απάντησε πως η Δημοτική Αρχή ότνα έκανε επαφές με το υπουργείο ναυτιλίας ο κ. Φαφούτης ήταν απών. Ο κ. Φαφούτης απάντησε πως δεν προσκλήθηκε και έστρεψε τη συζήτηση στο θέμα της ανάπλασης με τις δύο πλατείες της Ραφήνας. "Ενημερώνονται πρώτα οι επαγγελματίες και μετά οι δημοτικοί σύμβουλοι" ήταν η "καυστική" ατάκα του κ. Φαφούτη στον κ. Μπουρνού, ο οποίος απάντησε πως το θέμα βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης και θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. Η παρουσίαση αφορούσε επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες γι αυτό δεν κληθήκατε. Τότε ο κ. Φαφούτης εξανέστη λέγοντας "μιλάτε σοβαρά κ. δήμαρχε δεν μας καλείτε σε τόσο σοβαρά ζητήματα". Για το ίδιο θέμα λίγο αργότερα ο Ανδρέας Βασιλόπουλος αναρωτήθηκε αν ο Αθανάσιος Μαρτίνος πρότεινε να αναλάβει μελέτη ανάπλασης της πλατείας ή του ζητήθηκε από τον δήμο η δωρεά της μελέτης και ο δήμαρχος απάντησε πως ο κ. Μαρτίνος δεν επιβάλει ποτέ αλλά προσφέρει.

Το "έλα να δεις" έγινε με το δημοτικό πάρκινγκ της οδού Μάντικα. Τις "βολές" ξεκίνησε ο κ. Φαφούτης όταν ρώτησε πότε θα λειτουργήσει για τους πολίτες το πάρκινγκ "φάντασμα" όπως το χαρακτήρισε. Ο κ. Μπουρνούς διευκρίνισε ότι δεν έχει άδεια ακόμη για εμπορική χρήση, μετά από πέντε χρόνια, γιατί χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και ο κ. Φαφούτης αντέδρασε "σπαταλήσαμε τόσα χρήματα για να παρκάρουν οι επαγγελματίες της περιοχής και όχι ο κόσμος". 

"Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, αυτά θα τραβάμε" μονολόγησε ο δήμαρχος για να πυροδοτήσει την "έκρηξη" του Μπάμπη Ζαφειρόπουλου. "Προσβάλλετε, ειρωνεύεστε και μας απαξιώνετε" ήταν η αποστροφή του κ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είπε στον κ. Μπουρνού ότι ψεύδεται, σε λίγο αρχίζουν οι Απόκριες, ταιριάζετε περισσότερο σε αυτή την περίοδο". Εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να πει κάτι ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πικερμίου Άρης Μπουράνης και ο κ. Ζαφειρόπουλος εξεμάνη λέγοντας "τι πετάγεσαι και με διακόπτεις, δεν έχεις το δικαίωμα"., Ο πρόεδρος του ΔΣ Κωνσταντίνος Μώρος με Ολύμπια ψυχραιμία προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα λέγοντας "δεν μπορ΄πω να βάλω φίμωτρο" και η συζήτηση συνεχίστηκε με τον δήμαρχο να λέει στον κ. Μώρο "μην ανέχεστε σε χρόνο ερωτήσεων να γίνονται δεκάλεπτες τοποθετήσεις". 

Τέλος πριν αρχίσει αυτή καθεαυτή η ημερήσια διάταξη μετά από ...μία ώρα (!) αντεγκλήσεων ο Ανδρέας Βασιλόπουλος επανέφερε το πολύ σημαντικό ζήτημα των απουσιών από το δημοτικό συμβούλιο. Να επισημαίνουμε τους αδικαιολογήτως απόντες είπε - πολύ σωστά - ο κ. Βασιλόπουλος.

Πήραμε ήδη λοιπόν μία "πρώτη γεύση" από το τι θα γίνεται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμουλίου Ραφήνας Πικερμίου και πόσο θα ανεβαίνει το πολιτικό "θερμόμετρο" όσο πλησιάζουν οι κάλπες. Εδώ θα είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr για να μαθαίνετε υπεύθυνα τι συμβαίνει.

Αφού ακόμη και ο πάντα ήρεμος γενικός γραμματέας του δήμου και τ. δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης "τα πήρε" με την κ. Τόκα, φανταστείτε τι θα γίνει.