iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Ραφήνα Ο Σπύρος
Κάρλος ''ανέβηκε
στο ρινγκ''...


 
Ο Σπύρος Κάρλος επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' Ραφήνας Πικερμίου, πέρασε ένα κοινωνικό μήνυμα επί τέσσερις μήνες.
Ο κ. Κάρλος από τα μέσα Μαίου, λίγες ημέρες μετά την άρση της καραντίνας, και έως τις αρχές Σεπτεμβρίου έκανε μια εκστρατεία πρωτίστως συμβολικής (αλλά και ουσιαστικής) στήριξης της τοπικής αγοράς Ραφήνας και Πικερμίου. Με σχεδόν καθημερινές επισκέψεις στα καταστήματα εστίασης και καφέ, εμπορικά, και άλλες επιχειρήσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ προσπάθησε να δείξει ότι οι πολίτες πρέπει να είναι δίπλα στην τοπική αγορά σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
''Ήταν χρέος μου να το κάνω'' επισημαίνει στο ''Πρωτοσέλιδο'' ο κ. Κάρλος, ο οποίος βιώνει ''από πρώτο χέρι'' ως επαγγελματίας αυτοκινητιστής ταξί τη δραματική πτώση του τζίρου στον κλάδο του έως και 80%...
''Δεν το κάνω για ψηφοθηρικούς λόγους, αλίμονο τέτοιες εποχές αν σκεφτόμαστε τόσο συμφεροντολογικά, χάνουμε κάθε ίχνος ανθρωπιάς. Είναι η στοιχειώδης αλληλεγγύη που πρέπει να δείξουμε όλοι, ιδιαίτερα οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δίνουμε το καλό παράδειγμα σε όλους στις δύσκολες ώρες. Φυσικά και θα φάω, θα πιω καφέ, θα ψωνίσω, θα επισκευάσω και ό,τι άλλο χρειάζομαι στα μαγαζιά της περιοχής μου. Στο κάτω κάτω δεν λείπει τίποτα από την πόλη μας. Ραφήνα και Πικέρμι είναι πλέον πλήρεις αγορές και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι''.
Ο κ. Κάρλος στις επισκέψεις στην εκστρατεία στήριξης, συνομιλεί με τους επαγγελματίες, ακούει τα προβληματά τους και γίνεται κοινωνός μιάς πρωτοφανούς κατάστασης. Προφανώς δεν μπορεί να δώσει λύσεις, δεν είναι πρωθυπουργός ή υπουργός, αλλά έχει έναν καλό λόγο, μιά κίνηση για κουράγιο και κατανόηση.
Όσον αφορά το αυτοδιοικητικό σκέλος ο επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' ενεργός στην ''αρένα'' της αντιπολίτευσης με καταγραφή προβληματισμών, επαφές με πολίτες και φορείς και σχέδια για την επόμενη ημέρα. Ποιά είναι αυτά τα σχέδια δεν γνωρίζουμε και δεν μπήκαμε καν στον κόπο να ''αλιεύσουμε'' είδηση, αφού ο κ. Κάρλος με ''καντάρια'' εμπειρίας δεν θα αποκάλυπτε τίποτα.
Ωστόσο από το ρεπορτάζ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο κ. Κάρλος θα δώσει ηχηρό παρόν στις δημοτικές κάλπες τον Μάιο του 2023. Για λεπτομέρειες - πολιτικά ''πιπεράτες'' και μη - θα πρέπει να περιμένουμε ως το 2022, οπότε και ''ανοίξει τα χαρτιά του''. Ως τότε ο δρόμος είναι μακρύς, συνεπώς θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Πάντως ο κ. Κάρλος γνωρίζοντας καλά τις...διαδρομές λόγω επαγγέλματος, ξέρει πότε να ''γκαζώνει'', πότε να ''φρενάρει'' και ποιά ταχύτητα να κινείται...
Η αλήθεια είναι και αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι, ότι μετά τις εκλογές δεν χάθηκε από το προσκήνιο. Βρίσκεται στην ''πρώτη γραμμή'' και δεν ''έριξε λευκή πετσέτα''. 
Ο κ. Κάρλος  με αφορμή τον έναν χρόνο διοίκησης της Δημοτικής Αρχής, ήδη τις τελευταίες ημέρες, ασκεί δυναμική αντιπολίτευση θέλοντας να υπερτονίσει την παρουσία του και ''να πάρει κεφάλι'' στο αντιπολιτευτικό ''μέτωπο''.
Όσο για αυτούς που λένε ότι ''κυνηγάει ανεμόμυλους μόνος σαν τον Δον Κιχώτη'' ο κ. Κάρλος απλώς μειδιά. Γιατί ξέρει ότι η συνέπεια ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν στην πολιτική, στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''