iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Δάκρυα συγκίνησης
στο ντοκιμαντέρ
για την Τρίγλια


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ για την Τρίγλια της Μικράς Ασίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας στον θερινό κινηματογράφο ''Αελλώ'' τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής. 

Η παραγωγή ήταν του αντιδημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ανδρέα Βασιλόπουλου και του web tv oncamera.

Αν δεν υπήρχαν τα μέτρα ασφαλείας ο κινηματογράφος θα ήταν κατάμεστος και με ορθίους, αλλά οι αποστάσεις ασφαλείας επιβεβλημένες λόγω της πανδημίας. Έτσι ήταν πολύ τυχεροί όσοι βρέθηκαν αυτή τη βραδιά και παρακολούθησαν ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ μνήμης, επαγγελματικά άρτιο (από άποψη σκηνοθεσίας, ιστορικού αρχείου, μουσικής επένδυσης και μοντάζ). 

Τα οπτικά ντοκουμέντα σπάνια στο 50 λεπτών διάρκειας ντοκιμαντέρ, με συγκλονιστικές μαρτυρίες, αφηγήσεις, αλλά και άγνωστες πληροφορίες. Κορυφαία στιγμή το αφιέρωμα στον Χρυσόστομο Σμύρνης. Στο επίκεντρο ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Κικής, ο πρώην δήμαρχος και επίτιμος πρόεδρος των Τριγλιανών Ραφήνας Ανδρέας Κεχαγιόγλου σε μία εκπληκτικά συγκινητική αφήγηση και ο εγγονός του ευεργέτη Φίλιππου Καβουνίδη η επιτομή της ανθρωπιάς και της απλότητας, επίσης Φίλιππος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας Εύη Γκατσοπούλου που μίλησε για τις παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ήταν μια εκδήλωση που έγραψε ιστορία όσον αφορά τη σύλληψη της ιδέας, επαναλαμβάνουμε το επαγγελματικό οπτικό αποτέλεσμα και το μήνυμα που πέρασε, αλλά και ένα ''φάουλ'' που θα δούμε παρακάτω, αφού επισημάνουμε τους παρόντες με την ειλικρινή συγνώμη αν δεν είδαμε κάποιους, καθώς ήταν το πρώτο ρεπορτάζ με μάσκες. Ξέρετε δεν είναι καθόλου εύκολο... Όποιος επιθυμεί να αναφερθεί το ονομά του ευχαρίστως να το συμπληρώσουμε, αρκεί να μας τηλεφωνήσει.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος (διακριτικά στις πίσω θέσεις), η συζυγός του Μαρία Δρακούλη που παραχώρησε ευγενικά τον κινηματογράφο, ο πρόεδρος του συλλόγου Τριγλιανών Γιώργος Κικής που προλόγισε την εκδήλωση, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Βασιλόπουλος (που επίσης πήρε τον λόγο), και Παναγιώτης Καλφαντής, ο πρόεδρος του ''Φ. Καβουνίδης'' Μάκης Βουδούρης, ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Κεχαγιόγλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δαμιανός Φαφούτης, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Εύη Γκατσοπούλου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ραφήνας Μιχάλης Γκολεμάς, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Γρηγόρης Τσίρος με τη συζυγό του Γιολάντα από το Λύκειο των Ελληνίδων. Επίσης η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αραπκιλή Βιάδη (και με την ιδιότητα για τις δημόσιες σχέσεις για τον σύλλλογο Τριγλιανών), η δημοτική σύμβουλος Βαλερί Βασιλικού, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής βιώσιμης ανάπτυξης Δημήτρης Καρασταμάτης, η διευθύντρια του ''Φ. Καβουνίδης'' Ευγενία Καπριγιάννη, ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Μισοκοίλης, η Στέλα Μισοκοίλη από το ''Ραφήνα αγάπη μου'', η πρώην αντιδήμαρχος Θωμαίς Αρβανιτίδου, ο πρώην αντιδήμαρχος Θωμάς Αραπκιλής, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕΑ Σάββας Ιωαννίδης, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Χρήστος Αρδίζογλου.

Η δημοσιογραφική μας παρατήρηση, προφανώς καλόπιστη για τους νουνεχείς πολίτες, είναι πως ήταν μάλλον άκομψο να μην υπάρχει μία δήλωση, ένα πλάνο έστω λίγων δευτερολέπτων του νυν δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς. Δεν θα επιρρίψουμε σε κανέναν ευθύνη, δεν είναι αυτή η δουλειά μας και δεν γνωρίζουμε τα ''όρια'' της παραγωγής και του συλλόγου. Εμείς είδαμε το αποτέλεσμα. Και για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα αυτό το γράφει η iselida.gr που δεν ανήκει στον κύκλο προνομιούχων συνομιλητών του δημάρχου. Ούτε είναι κάτι που γράψαμε ''κατ εντολήν'' γιατί δεν το έχουμε κάνει και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Πρόκειται για τον πρώτο πολίτη και μια δήλωση, μια άποψή του θα έπρεπε έστω για τους τύπους, να υπάρχει σε αυτό το συλλεκτικό ντοκιμαντέρ.