iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ο Σπύρος Κάρλος
έβαλε ''πέμπτη
ταχύτητα''!


Στο πιο δυνατό χαρτί της αντιπολίτευσης του δήμου Ραφήνας Πικερμίου αναδεικνύεται ο Σπύρος Κάρλος. Ο επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' με το που συμπλήρωσε έναν χρόνο στο ''τιμόνι'' η Δημοτική Αρχή άρχισε να ''πλαγιοκοπεί'' με καταγγελίες και δελτία Τύπου, ταράζοντας τα έως τώρα ''ήρεμα νερά''.
Κάποιοι μάλιστα χαριτολογώντας χαρακτήριζαν τον Σπύρο Κάρλο σαν...το κουνούπι που εξοντώνει πάνοπλους κομάντος μη αφηνοντάς τους να κοιμηθούν...
Ο κ. Κάρλος βέβαια έχει ένα πλεονέκτημα. Εκ του επαγγέλματος ως αυτοκινητιστής ταξί από νωρίς τα ξημερώματα έως αργά το βράδυ ''οργώνει'' τους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου καταγράφοντας σε μορφή ρεπορτάζ τα όποια προβλήματα τόσο παρατηρώντας τα όσο και ακούγοντας από κατοίκους που μπαίνουν στο οχημά του. 
Έτσι έχει προσωπική άποψη και μπορεί να την υποστηρίζει, ενώ η εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση (μην ξεχνάμε ότι θήτευσε επί δημαρχίας του Γιώργου Χριστόπουλου ως αντιδήμαρχος καθαριότητας), τον βοηθά να σχηματίζει το προφίλ ενός ανθρώπου με αυτοπεποίθηση.
Και αν η περίοδος θεωρείται πολιτικά ''νεκρή'' για τα τοπικά δεδομένα, τόσο λόγο πανδημίας με το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει δια περιφοράς όσο και γιατί σχεδόν απέχουμε σχεδόν τρία χρόνια από τις επόμενες εκλογές, ο κ. Κάρλος δεν επαναπαύεται και ήδη έχει ξεχωρίσει με τις συνεχείς παρεμβάσεις του από τον χώρο της αντιπολίτευσης, η οποία μοιάζει να έχει πέσει ''σε χειμερία νάρκη''.
Αφού το καλοκαίρι - μετά το τέλος της γενικής καραντίνας - από Μάιο έως και Αύγουστο επί τέσσερις μήνες ο κ. Κάρλος επιδόθηκε σε μία συμβολική εκστρατεία στήριξης της τοπικής αγοράς με καθημερινές επισκέψεις κυρίως σε καταστήματα εστίασης αλλά και άλλους επαγγελματίες, στη συνέχεια ''άλλαξε πορεία'' με πολιτικές παρεμβάσεις θέλοντας να δηλώσει ηχηρά ''παρών''. Στην εποχή της επικοινωνίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κάρλος φωτογραφήθηκε στα μαγαζιά που περιόδευσε με στόχο και να τα προβάλει ως επιχειρήσεις, αλλά φυσικά να πάρει κι αυτός το μερίδιο δημοσιότητας που του αναλογεί. Αυτό δεν ήταν παράλογο ή προκλητικό καθώς δέχτηκε ''πυρά'' από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για υπερπροβολή και προσπάθεια εκμετάλλευσης της εικόνας.
Ο κ. Κάρλος δείχνει ''να το έχει πάρει πατριωτικά'' και το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει τις αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις του με τη φιλοσοφία της συλλογής στοιχείων και όπου υπάρχει φωτογραφικού υλικού ώστε να μην ''ρίχνει άσφαιρα''.
Αυτή είναι η εικόνα του επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' ο οποίος έχει στο πλευρό του τις τρεις δημοτικές συμβούλους, την έμπειρη Κατερίνα Παπαδοπούλου, τη γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Ράνια Δημητριάδη και την ορεξάτη Μαρία Αραπκιλή - Βιάδη, ενώ συναντά κι έχει επαφές και με στελέχη της παράταξης που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο. 
Όσο για το τι ακριβώς θα κάνει στο μέλλον και πλησιάζοντας προς το 2023 παραμένει ερώτημα. Η προθεσή του είναι να τεθεί αντιμέτωπος με τον Βαγγέλη Μπουρνούς και θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τα εχέγγυα μιάς δυναμικής αναμέτρησης με προοπτική. Αυτό σημαίνει άνοδο της αναγνωρισιμοτητάς του τα επόμενα χρόνια, συνέπεια στην αντιπολιτευτική ''μάχη'', ενδυνάμωση του ψηφοδελτίου με πολίτες ''μαγνήτες'' ψήφων από Ραφήνα και Πικέρμι και ίσως ανοικτή στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό γιατί ο κ. Κάρλος δεν έκρυψε ποτέ την κομματική του ταυτότητα, αντιθέτως. Και γι αυτό θα δικαιούται τη στήριξη του - σήμερα - κυβερνώντος κόμματος. 
Σημειώστε επίσης ότι ενδεχομένως να υπάρξει και αλλαγή ονόματος της παράταξης, καθώς ο ιδρυτής της και πρώην δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος αποσύρθηκε από την ''πρώτη γραμμή''. Συνεπώς ο κ. Κάρλος θα οδηγηθεί εκ των πραγμάτων σε ένα ''φρεσκάρισμα''. Ένα απαραίτητο επικοινωνιακό ''λίφτινγκ''. 
Είναι η εποχή τέτοια που η εικόνα, οι λέξεις, ακόμη και το ντύσιμο έχουν σημαντικό ρόλο. Πάντως για το τελευταίο - τα ενδυματολογικά - ο κ. Κάρλος επιμένει σπορ και λαικά λόγω και του επαγγέλματος και σπανίως θα τον δείτε με κοστούμι και γραβάτα. Σε επίσημες γιορτές, θρησκευτικές τελετές και όπου απαιτείται το κοστούμι.
Ο κ. Κάρλος λοιπόν ''έβαλε πέμπτη'' και οδηγεί την ''κούρσα'' της άνευρης αντιπολίτευσης στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου. 
ΠΗΓΗ Εφημερίδα Ανατολική Ακτή