iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Δ. Καρασταμάτης
Από ...''το πουθενά''
στην ''πρώτη γραμμή''


Οι τίτλοι στο διαδίκτυο σχεδόν πάντα παρεξηγιούνται ή δεν γίνονται κατανοητοί...

Συνεπώς ας ξεκινήσουμε με τη δημοσιογραφική διευκρίνιση ότι ''το πουθενά'' εννοεί ότι ο Δημήτρης Καρασταμάτης δεν έχει γεννηθεί στη Ραφήνα ή το Πικέρμι, δεν ήταν ποτέ ''στα πράγματα'' και δεν κατάγεται από ''τζάκι''. Φυσικά τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Ραφήνας.

Προς τα τέλη του 2018 άρχισε να εμφανίζεται δειλά δειλά στο προσκήνιο, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ανοικτή τοποθετησή του την ημέρα της γιορτής του ότι θα είναι υποψήφιος με τη ''Δύναμη Ανάπτυξης'' του Ανδρέα Βασιλόπουλου στις δημοτικές εκλογές του Μαίου. 

Ήταν επίσης ο πρώτος, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2018 σε άρθρο του στην εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο'' μίλησε για Δημοτική Αρχή ενότητας. ''Προφητικά'' γιατί ακολούθησε η σύμπραξη του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο ως αντιδήμαρχο. 

Κι ενώ ο κ. Καρασταμάτης ξεκίνησε μόνος την προεκλογική κούρσα με επίκεντρο τον φιλοζωισμό και την κοινωνική ομόνοια, στην πορεία στις αρχές του 2019 προέκυψε δίπλα του ως υποψήφια και η συζυγός του Βαλερί Βασιλικού, προερχόμενη από το οικολογικό κίνημα. Αν και η δυναμική που ανέπτυσσε ο κ. Καρασταμάτης στην κοινωνία αυξανόταν και όλα έδειχναν εκλογή του, τελικά η έκπληξη ήρθε από την κ. Βασιλικού η οποία εξασφάλισε μια θέση στα δημοτικά έδρανα. Φυσικά δεν άλλαξε κάτι αφού η ... οικογενειακή εκστρατεία έπιασε τόπο και μάλιστα σημαντικό.

Κι αυτό γιατί η οικολογική ματιά και δράση της κ. Βασιλικού συμπορεύονται με την πολιτική άποψη και τη ''μάχιμη'' στάση του κ. Καρασταμάτη, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερο ντουέτο που φέρνει αποτελέσματα. Με πιο καθοριστικό τη δημιουργία της επιτροπής βιώσιμου περιβάλλοντος του δήμου Ραφήνας Πικερμίου που ''τρέχει'' ο κ. Καρασταμάτης ως τυπικά αντιπρόεδρος και αφού είχαν δώσει το ''πράσινο φως'' τόσο ο κ. Μπουρνούς όσο και ο κ. Βασιλόπουλος.

Το έχουμε ξανατονίσει από την iselida.gr η Ραφήνα μετά την απώλεια του Γιώργου Μερτύρη με την ''Οικόπολις'' είχε κενό μιάς σοβαρής και αγνής οικολογικής παρουσίας στα δημοτικά έδρανα.

Σήμερα λοιπόν, μετά από μια μακρά κι επίπονη διαδρομή δύο ετών στα κοινά, ο κ. Καρασταμάτης διαδραματίζει ρόλο ''κλειδί'' στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχει κερδίσει την αναγνωρισιμότητα και την αποδοχή, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός (φυσικά όχι σε όλους). Δεν είναι τυχαίο ότι εξελέγη και αντιπρόεδρος στον ΑΟ Τριγλίας.

Πάντα δίπλα δίπλα με τη Βαλερί Βασιλικού. 

Έτσι λοιπόν εξηγείται και ο τίτλος ''από το πουθενά στην πρώτη γραμμή''...