iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Ο ''ιστορικός'' διοικητής
της Ασφάλειας Ραφήνας
στο δικό του ''αντίο''


Ένας λαμπρός αξιωματικός, από αυτούς που με την έννοια του όρου, τιμούν τη στολή και τα γαλόνια τους έφτασε η ώρα να ανοίξει την πόρτα της πολιτικής ζωής.

Γεμάτα 36 χρόνια, σχεδόν όλη την ενήλικη ζωή του ο Αριστείδης Χρυσανθόπουλος υπηρέτησε με αυταπάρνηση και δικαιοσύνη το αστυνομικό Σώμα από επιτελικές θέσεις. Αποστρατεύεται ευδοκίμως τερματίσας τη σπουδαία καριέρα του στα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μετά τις πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με το βαθμό του Ταξίαρχου. 

Ο ταξίαρχος Χρυσανθόπουλος ''κλασικό'' παιδί της επαρχίας, της ελληνικής υπαίθρου είχε αυτόν τον στόχο από μικρός. Να προστατεύει την κοινωνία. Το ονειρό του έγινε πραγματικότητα όταν σε ηλικία (ήταν δεν ήταν) 23 ετών ορκίστηκε αστυφύλακας. Σκαλί σκαλί κέρδιζε όσο περνούσε ο χρόνος την εμπιστοσύνη των ανωτέρων του με το φιλότιμο και την ευσυνειδησία στο καθήκον. Βρέθηκε για ένα διάστημα ακόμη και στην Τροχαία, όπου οι συναδελφοί του έλεγαν χαρακτηριστικά "αυτός αν παρκάρει παράνομα θα κόψει κλήση στον εαυτό του!". Τόσο ακριβοδίκαιος ήταν.

Ώσπου το 2006 η αστυνομική του πορεία τον οδηγεί στη διοίκηση του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας. Στη Ραφήνα σημειώστε που κατοικούσε ο πρωθυπουργός της χώρας (τότε) Κώστας Καραμανλής. Πόσο μεγάλη ευθύνη ήταν για έναν αξιωματικό της ΕΛΑΣ. Σε λίγους μήνες όλοι, αστυνομικοί αλλά και πολίτες μιλούσαν για έναν σκληρό, αλλά και ευγενή αξιωματικό που ποτέ δεν έκλεινε την πόρτα του γραφείου του και πάντα έδινε λύσεις σε όποιο πρόβλημα ανέκυπτε. Δέκα ολόκληρα χρόνια έμεινε στο "τιμόνι" της Ασφάλειας Ραφήνας ο κ. Χρυσανθόπουλος. Και όταν στις κρίσεις του 2015 ανέβηκε κι άλλο στην ιεραρχία, έπρεπε να αποχαιρετήσει τη Ραφήνα που λάτρεψε γιατί έτσι είναι ο κανονισμός. Δεν έφυγε πολύ μακριά, βρέθηκε να διοικεί την ασφάλεια του "Ελευθέριος Βενιζέλος". Κι εκεί ήταν άψογος. Κι εκεί όλοι μιλούσαν για έναν αξιωματικό με ευρωπαικό αέρα και ξεχωριστή διοικητική ικανότητα.

Και όλοι γνωρίζουν πως όταν έφυγε άφησε στην καρέκλα του μια προσωπική του επιλογή. Τον αστυνόμο Δημήτρη Δελτσίδη, ο οποίος τον δικαίωσε και τον δικαιώνει καθημερινά. Τον κάνει υπερήφανο που τον εμπιστεύτηκε τόσο νέο σε μια τέτοια θέση ευθύνης.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr επικοινώνησε με τον ταξίαρχο Χρυσανθόπουλο, ο οποίος πάντα ευδιάθετος και θετικός άνθρωπος το πρώτο πράγμα που μας είπε είναι "θα περνάω για καφεδάκι συχνά τώρα από τη Ραφήνα να τα λέμε. Η Ραφήνα ήταν το μέρος που δέθηκε περισσότερο στην καριέρα μου." Ο κ. Χρυσανθόπουλος δεν "μάσησε" τα λόγια του. "Είμαι συγκινημένος που φεύγω από το Σώμα, αλλά και τόσο υπερήφανος που τίμησα στο ακέραιο τον όρκο μου. Η κοινωνία ήταν πάντα ο γνώμονας της φιλοσοφίας μου".

Ένας ωραίος οικογενειάρχης ο ταξίαρχος Χρυσανθόπουλος θα δει περισσότερο το σπίτι του που στερήθηκε όσο νάναι 36 χρόνια στην υπηρεσία και τους κινδύνους. Τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, τους φίλους του.

Μυστικό: Ο ταξίαρχος Χρυσανθόπουλος είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της επίσημης ομάδας ποδοσφαίρου της Unicef και μάλιστα αγωνίστηκε ατην πρώτη εντεκάδα στο πρώτο ματς στη Ραφήνα το 2013! Στη φωτογραφία από το πρώτο ματς δίπλα στον Σπύρο Λιβαθινό.