iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Ο Ζανέτι της Ραφήνας
έκανε άπιαστο
ποδοσφαιρικό ρεκόρ


Σε ένα συναρπαστικό ματς η ομάδα Atromitistas.gr (πρώην ''Έθνος'') νίκησε με σκορ 3 - 2 την ομάδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο γήπεδο Ελληνικού στον μεγάλο τελικό του 32ου επίσημου πρωταθλήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
Η ΓΓΑ προηγήθηκε δύο φορές και ισοφαρίστηκε, ενώ στο τέλος επικράτησε η ομάδα Atromitistas.gr στο ματς που σφύριξε με παράπονα για τους ηττημένους ο Σοφιανός Μαράνος του συνδέσμου διαιτητών Αθηνών.
 
Η Ραφήνα και η Αρτέμιδα έδωσαν παρόν με δύο αθλητές (που είναι και κολλητοί φίλοι), οι οποίοι έγραψαν σε αυτό το ματς ιστορία! 
Ο ''γερόλυκος'' Αργύρης Κωστάκης από την iselida.gr, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα από το 1989. ο οποίος σε ηλικία 57 ετών έγινε μακράν ο μεγαλύτερος σε ηλικία δημοσιογράφος - ποδοσφαιριστής που έχει παίξει ποτέ σε τελικό!  Έχει κατακτήσει τέσσερις τελικούς με τρεις - ουσιαστικά - διαφορετικές ομάδες στην καριέρα του (Κέρδος 1991, 1993, Flash 1996, Alpha 2004) ενώ έχει συμμετοχές ως φιναλίστ σε τελικούς με τις ομάδες Flash (1992 και 1994), 'Εθνος, (1999 και 2000), Ριζοσπάστης (2001), Star (2006) και ΓΓΑ (2020). Συνολικά έντεκα τελικοί με επτά διαφορετικές ομάδες! Στο βιογραφικό του δεξιού μπακ και τρεις τελικοί κυπέλλου, κατέκτησε τους δύο με τον Flash το 1995 και τη Nova το 2018 (αν και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί) κι έχασε έναν με τα Νέα το 2014, καθώς και τέσσερα σούπερ καπ εκ των οποίων κατέκτησε τα δύο. Όσο για το ευ αγωνίζεσθαι έχει τιμηθεί από τη διοργανώτρια επιτροπή γιατί δεν έχει αποβληθεί ποτέ σε πάνω από 900 ματς στο πρωτάθλημα ΜΜΕ!
 
Και ο ποδοσφαιρικός θρύλος Άρης Καραίσκος κάτοικος εδώ και δεκαετίες Αρτέμιδας, προιστάμενος ροής προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού Star. Αγωνίζεται στο πρωτάθλημα ΜΜΕ από το 1996 κι έχει βρεθεί σε 19 τελικούς εκ των οποίων έχει κατακτήσει τους 9! Εδώ η στατιστική διχάζεται γιατί ναι μεν ο 52χρονος λίμπερο έχει κατακτήσει το τρόπαιο με τυπικά τέσσερις διαφορετικές ομάδες Σκάι, Alpha, Contra, Nova (αλλά το δυναμικό της ομάδας ήταν ουσιαστικά σχεδόν το ίδιο και απλώς άλλαζε το όνομα). Αν προσθέσουμε πάντως και τους επτά τελικούς κυπέλλου που κατέκτησε και τους επτά, αλλά και τα πανηγυρικά σούπερ καπ τότε το ρεκόρ του για το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες εξακοντίζεται στα ύψη!
 
Όσο για τα ποδοσφαιρικά παρατσούκλια τους δεν είναι τυχαία. Μπαρέζι ο Άρης, Ζανέτι ο Αργύρης...
 
(Στη φωτό ο Αργύρης με τον αρχηγό της ΓΓΑ Λυκούργο Βασιλείου με τα μεταλλιά τους και το τρόπαιο του φιναλίστ)