iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Μαραθώνος Ραφήνα
Προσοχή διάφοροι
τρέχουν σαν τρελοί!


Την πρώτη φορά λες ''είναι ιδέα μου επειδή εγώ δεν τρέχω''. Τη δεύτερη ''είναι τυχαίο''.

Την τρίτη ''μάλλον έχω παραισθήσεις''. Την τέταρτη αρχίζεις να συνειδητοποιείς την πραγματικότητα. Την πέμπτη αρχίζεις και φοβάσαι. Την έκτη αγανακτείς. Την έβδομη θυμώνεις. Την όγδοη λες ''πρέπει να κάνω κάτι, ό,τι μπορώ''.

Και αυτό κάνω σήμερα δημοσιοποιώντας αυτό που φαντάζομαι ότι αντιμετωπίζουν και πολλοί άλλοι κανονικοί οδηγοί, νομοταγείς πολίτες, έχοντες σώας τας φρένας.

Εντάξει δεν είναι είδηση ότι υπάρχουν ανεγκέφαλοι οι οποίοι τρέχουν ''βολίδα'' σε όλη τη χώρα και δεν τηρούν τον ΚΟΚ. Αλλά αφού μιλάμε για τα ''λημέρια μας'' την ανατολική Αττική, γινόμαστε συχνά μάρτυρες στη Μαραθώνος ή τη Φλέμινγκ στη Ραφήνα τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχώς και δυστυχημάτων. Αυτό διαχρονικά.

Την τελευταία εβδομάδα με τη δεύτερη καραντίνα, οι παλαβοί στους δρόμους αποτρελάθηκαν. Ξεπέρασαν κάθε όριο. Και προφανώς όσο περνάνε οι ημέρες η κατάσταση θα χειροτερεύει. Η πίεση θα μεγαλώνει και οι δρόμοι θα είναι πιο άδειοι. Συνεπώς το γκάζι θα το πατάνε τέρμα...

Πολλά περιστατικά, αλλά ας σταθούμε σε τρία. Το απόγευμα της Παρασκευής στη Μαραθώνος επιστρέφοντας από επαγγελματικό ρεπορτάζ στη Ραφήνα, ένιωσα το φιατάκι να πηγαινοέρχεται! Ίσα που πρόλαβα να δω ένα ΙΧ, σκούρου χρώματος στην ευθεία μετά το Πικέρμι να χάνεται στον ορίζοντα. Δεν μπορώ να εκτιμήσω αν το έτρεχε με 140, 150 ή 160, αλλά από την εμπειρία 37 ετών οδήγησης κάπου εκεί θα έδειχνε το κοντέρ.

Το πρωί πηγαίνοντας για τα ψώνια του Σαββατοκύριακου φορτηγό στη Φλέμινγκ προς Ραφήνα στο ύψος της Βελανιδιάς, πέρασε ''σφαίρα'' σίγουρα με ταχύτητα πάνω από 100!

Και πριν λίγο στο καθημερινό τζόκινγκ στο Μπλε Λιμανάκι στον ''παραλιακό'' δρόμο άλλος με ΙΧ πέρασε δίπλα μου ξυστά τρέχοντας σαν μουρλός. Η τρίτη ήταν και η χειρότερη και πιο επικίνδυνη περίπτωση γιατί ήταν σε μικρό δρόμο που περπατάει ή κάνει τζόκινγκ κόσμος.

Αυτά τα λίγα. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι. Αντιθέτως η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Μια απλή καταγραφή του τι ζούμε...

Σίγουρα όλοι θα έχετε να διηγηθείτε παρόμοια περιστατικά που ήσασταν αυτόπτες μάρτυρες...