iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Όλοι ναι στο
αμφιθέατρο αλλά
νεύρα και απορίες


Ομοφώνως το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου ψήφισε για το αμφιθέατρο στο πολιτιστικό κέντρο, ένα πολύ μεγάλο πολιτισμού που θα προσδώσει άλλο προφίλ στον δήμο.

Όλες οι παρατάξεις επικρότησαν το έργο αν και δεν έλειψε η ένταση αλλά και κάποιες απορίες σχετικά με την αποπεράτωση.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς δήλωσε υπερήφανος και δικαιωμένος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής που ξεκίνησε τις διαδικασίες αρχικά με τον τ. δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη. Ο κ. Μπουρνούς εκτίμησε πως από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο θα χρειαστούν 12 μήνες για να ολοκληρωθεί κι αυτό προκάλεσε ενστάσεις. Αρχικά ο Μάκης Βουδούρης από την αντιπολίτευση αφού μίλησε θετικά για το έργο σημείωσε πως θα αποκτήσει πολιτιστική ταυτότητα η πόλη, αλλά είπε πως είδε στα έγγραφα 38 μήνες γιά να αρχίσει ένα "γαιτανάκι" αριθμών  με επεξηγήσεις, διευκρινίσεις και αναφορές από τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καλφαντή, τον γενικό γραμματέα Βασίλη Πιστικίδη και τον δήμαρχο που μιλούσαν για 19 μήνες, πρόσθεταν και αφαιρούσαν πρωτόκολλα, ημερομηνίες έγκρισης, παραλαβής και όλη τη Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας. Όλα αυτά έχουν μικρή σημασία όταν το έργο δρομολογείται τελικά και το αργότερο - να το πούμε "χοντρικά" - θα δοθεί στους πολίτες έως το Πάσχα του 2019. 

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δαμιανός Φαφούτης χαρακτήρισε "τυχερή" τη δημοτική Αρχή γι αυτό το έργο, γιατί προχωρά έναν ολοκληρωμένο φάκελο που είχε ξεκινήσει ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Κεχαγιόγλου. 

"Είμαστε ικανοί και όχι τυχερο κ. Φαφούτη" απάντησε ο κ. Μπουρνούς, ενώ αντίδραση υπήρξε και από τον κ. Πιστικίδη που χαρακτήρισε άστοχη την αναφορά του κ. Φαφούτη. "Τρέξαμε το έργο σε απίστευτους χρόνους και με τη δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου το Πολιτιστικό είναι γεγονός" υπογράμμισε ο δήμαρχος, ο οποίος "σφυροκόπησε" και τον απόντα από τη συνεδρίαση πρώην δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο, υποστηρίζοντας ότι εγκατέλειψε το κτίριο στους βανδάλους που το ρήμαξαν με ζημιές πάνω από 200.000 ευρώ. Το έκανε σιδερόφραχτο κτίριο για τέσσερα χρόνια είπε χαρακτηριστικά

Ο κ. Φαφούτης από την πλευρά του λίγο νωρίτερα είχε πει ότι "τον Σεπτέμβριο του 2014 εγκαινιάσατε ένα "κουφάρι" και δεν είχατε το ανάστημα να κάνετε μια αναφορά στον θεμελιωτή του έργου τον κ. Κεχαγιόγλου. Διακατέχεστε από το σύνδρομο ντου παρελθόντος είπε αιχμηρά ο κ. Φαφούτης στη δημοτική Αρχή και δεν αποδίδετε τα εύσημα σε αυτούς που το δικαιούνται. Εμείς μπορούμε να κρίνουμε όπως θέλουμε τους εαυτούς μας, αλλά ο τελικός κριτής στην κάλπη είναι ο πολίτης".

Για να καταλήξει ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Δημιουργίας" λέγοντας "με μεγάλη χαρά θα σφίξω το χέρι του δημάρχου και του κ Πιστικίδη στα εγκαίνια του Πολιτιστικού". Ο κ Μπουρνούς στο ίδιο κλίμα σημείωσε πως δεν μηδενίζω τους προκατόχους, εννοώντας τον Ανδρέα Κεχαγιόγλου, δεν θέλω τη δόξα κανενός" ενώ και ο κ Πιστικίδης τόνισε "φυσικά και θα δώσω το χέρι στον κ. Φαφούτη, δεν κατάλαβα ποτέ την αντιπαλότητα Κεχαγιόγλου - Χριστόπουλου. Ο κ. Χριστόπουλος σάρωσε ότι έφτιαξε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Κατά τα άλλα ο Ανδρέας Βασιλόπουλος χαρακτήρισε χρήσιμο έργο το Πολιτιστικό, υπέρ τάχθηκε και ο Χρήστος Τσαλαπατάνης, ενώ ο ανεξάρτητος Μπάμπης Ζαφειρόπουλος εστίασε στην καθυστ΄περηση όπως είπε των διαδικασιών. Δεν θα χαρακτήριζα επιτυχία είπε ότι σε τριάμισι χρόνια καταφέραμε να φτάσουμε στη δημοπράτηση.