iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ραφήνα Επιχείρηση
''κομάντος'' στο
ρέμα (εικόνες)


Την επιχείρηση ''κομάντος'' της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας Πικερμίου και της επιτροπής κατοίκων βιώσιμου περιβάλλοντος του δήμου στο ρέμα Νταού Πεντέλης στο ''Γεφυράκι'' κατέγραψε αποκλειστικά βήμα προς βήμα η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr.

Το ραντεβού ήταν για τις 8 και μισή το πρωί στη Διασταύρωση όπου ήταν όλοι στην ώρα τους. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Ανδρέας Βασιλόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Βαλερί Βασιλικού, ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Καρασταμάτης, τα μέλη κ. Ζαφειροπούλου και κ. Ρογγάκος και ο επιβλέπων τον καθαρισμό του ρέματος Κώστας Στράμπι.

Η αυτοψία έγινε από την ''είσοδο'' της οδού Κωστή Παλαμά, ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του ήπιου καθαρισμού από καλαμιές και μπάζα που ολοκληρώθηκε. Ήταν μια συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου (που χρηματοδότησε τη δράση με 7.000 ευρώ), την Περιφέρεια Αττικής η οποία έδωσε την αδειοδότηση και της Επιτροπής Κατοίκων για ένα Βιώσιμο Περιβάλλον οι οποίοι εργάστηκαν για τον καθαρισμό.

Την...''καταδρομική'' ομάδα οδήγησε ο δήμαρχος, προπονημένος καλά όπως αποδείχθηκε, ενώ και οι υπόλοιποι αποδείχθηκαν καλά γυμνασμένοι.

Η κ. Βασιλικού εξήγησε στον κ. Μπουρνούς τον καθαρισμό που έγινε με ήπια μέσα και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Ήταν μια πραγματική εμπειρία μέσα στο πανέμορφο ρέμα Αγίας Παρασκευής που χρειαζόταν πλάκα πλάκα, ειδικές ορειβατικές μπότες καθώς η δίοδος ήταν δύσβατη στο βραχώδες έδαφος και τις λάσπες. Ωστόσο δημοτικοί ''άρχοντες'' και Τύπος τα κατάφεραν!