iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Όλη η αλήθεια για
τους 5 ''άτακτους''
δημ. συμβούλους


Εδώ και ημέρες είχε διαρρεύσει η είδηση για το ''μπουγιουρντί'' που είχε στείλει η Περιφέρεια στους "άτακτους" δημοτικούς συμβούλους Ραφήνας Πικερμίου που απουσιάζουν κάποιοι από παντελώς (κυριολεκτικά) έως κάποιοι ελάχιστα αλλά "τους πήρε άδικα "η μπάλα" και ανέβηκε και επίσημα στη Διαύγεια, οπότε πλέον δεν είναι μυστικό, ούτε υπάρχει λόγος "προστασίας" τους. 

Καλούνται με τα "ραβασάκια" να δώσουν εξηγήσεις στην Περιφέρεια για τους λόγους της απουσίας τους. 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με βάση τη νομοθεσία υποχρεούται να ενημερώνει την Περιφέρεια για τα "σκασιαρχεία". Βέβαια δυστυχώς το στενό γράμμα του νόμου κοιτάει αποκλειστικά τους αριθμούς και "μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά". Τι εννοούμε; 

Αυτή είναι η άποψη της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις.

Ο κατάλογος με τους "άτακτους" περιλαμβάνει δύο "καραμπινάτες" περιπτώσεις "σκασιαρχείου" με δεκάδες απουσίες από τις συνεδριάσεις. Ο ένας ήταν μέχρι πρότινος αρχηγός παράταξης ο Θανάσης Αδαμόπουλος και ο άλλος είναι δημοτικός σύμβουλος,  ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως σήμερα σε περίπου ογδόντα- ενενήντα συνεδριάσεις (χοντρικά το νούμερο) έχει δώσει το παρών σε περίπου δέκα, ο Γιώργος Γιάννακας. Ο πρώτος επικαλείτο συνήθως επιχειρηματικά ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ ο δεύτερος - και αυτό είναι απολύτως αληθές φόρτο εργασίας. Στο ίδιο πλαίσιο και ο τρίτος του καταλόγου ο Κώστας Ξηντάρας, ο οποίος απουσιάζει λόγω εργασίας ναι μεν συχνά, αλλά στις συνεδριάσεις με πολύ σοβαρά ζητήματα είναι παρών, χωρίς αυτό να αποτελεί "ελαφρυντικό". Ο τέταρτος και αυτός επικεφαλής παράταξης με αρκετές απουσίες λόγω της φύσης του ιατρικού λειτουργηματός του ο Γιώργος Χριστόπουλος αδυνατεί όντως να παραβρίσκεται στα περισσότερα συμβούλια. Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι γιατροί - σύμβουλοι οι οποίοι είναι παρόντες σχεδόν πάντα. Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με τέσσερις συμβούλους, που αν εξαιρεθεί ο ένας με την επιχειρηματική δραστηριότητα την οποία γνώριζε πριν ζητήσει την ψήφο των πολιτών για να εκλεγεί δήμαρχος, στους άλλους τρεις προέκυψε στην πορεία το ασφυκτικό ωράριο εργασίας. Και στο τέλος είναι και τα "χλωρά". Δηλαδή ο Γιώργος Κοκκόλης έπεσε στην περίπτωση. Με ελάχιστες απουσίες στο αρχείο του, έτυχε μία και μοναδική φορά να απουσιάσει σε τρείς συνεχείς συνεδριάσεις αλλά οι δύο ήταν την ίδια ημέρα! Πώς έγινε αυτό; Θέλει πολύ ατυχία για να συμβεί!

Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι δύο. Και αναφερόμαστε στους τρεις που απουσιάζουν συχνά λόγω εργασίας. Το ένα είναι θέμα ηθικής τάξεως. Δηλαδή προκύπτει στην πορεία της πολιτικής σου καριέρας  να επιβαρυνθούν τα ωράρια. Φυσικά πρέπει να βιοποριστείς. Όμως σέβεσαι τους πολίτες που σε εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και παραιτείσαι.  Όχι να "μουλαρώσεις" και να κρατάς μία θέση συμβούλου. Το άλλο είναι ζήτημα σεβασμού στην κοινωνία. Δεν συζητάμε τέλος για τον "περαστικό" από τις συνεδριάσεις που όποτε δεν ταξιδεύει στο εξωτερικό, περνάει για δέκα λεπτά, υπογράφει και φεύγει. 

Συνεπώς οι πέντε "άτακτοι" τελικά είναι τριών ταχυτήτων. Η "καραμπινάτη" περίπτωση του ταξιδευτή", οι τρεις σκληρά εργαζόμενοι (το εννοούμε, δεν είναι λοιδορία) και "τα σκάγια" που πήραν άδικα τον κ. Κοκκόλη. 

Αποψή μας θα ήταν στον περίπου έναν χρόνο και "κάτι ψιλά" που απομένει στη θητεία τους ειδικά οι δύο πρώτοι που σπάνε τα ρεκόρ απουσιών να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Σε καμία περίπτωση πάντως αυτό που επέλεξαν δεν είναι σωστό. Με κάθε σεβασμό στην προσωπικότητα και το αναμφισβήτητο ήθος τους.

Όσο για το "κόλπο" με τις δικαιολογημένες απουσίες εντάξει, φτάνει πιά. Πόσες δικαιολογημένες; Υπάρχει κι ένα όριο... Ή θα έπρεπε να υπάρχει. Ας το έχει υπόψιν του ο ακριβοδίκαιος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος, ο οποίος απέδειξε ότι είχε σθένος και έστειλε τον κατάλογο στην Περιφέρεια. Ας είναι αφορμή αυτή η γενναία κίνηση για να σταματήσουν οι "κοπάνες".