iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Ο Σπύρος Κάρλος
γεμίζει το
εκλογικό ''ρεζερβουάρ''


Ας τολμήσουμε λοιπόν από τώρα, δυόμισι χρόνια, πριν τις δημοτικές εκλογές του 2023, ένα ''στανταράκι'' που λέγαμε παλιά στο ΠροΠο.
Ο Σπύρος Κάρλος θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του ως υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου!
Έξυπνος αυτοδιοικητικός ο κ. Κάρλος και με αρκετή εμπειρία πλέον, δεν θέλει ακόμη επισήμως ''να ανοίξει τα χαρτιά του'' και φυσικά είναι δικαιωμά του. Ωστόσο οι κινήσεις του, οι παρεμβάσεις του και η θεμιτή φιλοδοξία του - νέος άνθρωπος είναι - δείχνουν πως θα αποτολμήσει το δύσκολο εγχείρημα (απ όλες τις απόψεις) να κατέβει στην ''αρένα με τα ''θηρία''. Δεν είναι εύκολο να τα βάλεις με τον εδραιωμένο δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη, τον εν ενεργεία αντιδήμαρχο και δύο φορές εκλεγμένο Ανδρέα Βασιλόπουλο και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δαμιανό Φαφούτη.
Ο κ. Κάρλος όμως ''λαικό παιδί'' όπως λένε στην πιάτσα ''δεν μασάει'' και στο κάτω κάτω δεν έχει τίποτα να χάσει. Το οικονομικό σκέλος της προεκλογικής εκστρατείας προφανώς θα το καλύψει με κάποιον νοικοκυρεμένο και φειδωλό αλλά ουσιαστικό τρόπο. Το δύσκολο - υποθέτουμε - θα είναι η στελέχωση του ψηφοδελτίου του με δυνατά ονόματα. Νομίζουμε όμως ότι εδώ δίνει τον μεγάλο αγώνα του από τώρα, στην προσέλκυση συνεργατών που θα τον εμπιστευτούν και θα τον στηρίξουν. Πόσους ''μαγνήτες'' ψήφων'' θα βρει είναι το μεγάλο ''στοίχημα''.
Ήδη υπάρχει μια ''μαγιά'' από τις περασμένες κάλπες, κυρίως οι κυρίες Δημητριάδη, Αραπκιλή Βιάδη και Παπαδοπούλου, αλλά και επιλαχόντες σύμβουλοι που βλέπουν ''με καλό μάτι'' μια υποψηφιότητα του κ. Κάρλου. 
Ήδη ο κ. Κάρλος έχει γράψει αρκετά ''χιλιόμετρα'' και αναμένεται να ''γκαζώσει'' κι άλλο. Μην ξεχνάμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ο κ. Κάρλος έως τώρα δεν έχει αντιπαλότητες με σχεδόν όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και έντυπα). Αργότερα δεν ξέρει κανείς πώς θα τον αντιμετωπίσουν, αλλά ήδη έχει ''χτίσει'' μια σχέση συμπάθειας, αν και το χρονικό πλαίσιο είναι ουδέτερο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το όνομα του συνδυασμού του κ. Κάρλου, που σε καμία περίπτωση, δεν θα παραμείνει ''Δημοτική Αλλαγή''. Για πολλούς και ευνόητους λόγους. Θα είναι μια προσωπική προσπάθεια, αν και λογικά θα έχει τη στήριξη του κ. Χριστόπουλου τον οποίο ''δεν πούλησε'' ποτέ, αλλά διαδέχτηκε ομαλά και με δημοκρατικές διαδικασίες όταν αποχώρησε.
Το ''ζόρι'' του κ. Κάρλου φυσικά είναι η Ραφήνα. Η διείσδυση και η άνοδος της δημοτικότητας, γιατί το Πικέμι ''το έχει'' (όσο το έχει'' καθώς είναι το ''προπυργιό'' του. Στα ατού του κ. Κάρλου και ότι είναι ο μόνος ''καθαρόαιμος'' υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας. ''Γαλάζιος'' από... τα γενοφάσκια του, με γνωριμίες με κυβερνητικούς βουλευτές της ανατολικής Αττικής που κάπως θα ''τον σπρώξουν'' αλλά και ερείσματα σε άλλες ''δεξαμενές'' σταυρών. 
Σε κατ ιδίαν συζητήσεις με τον στενό του κύκλο εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του (είτε κατέβει όπως λέμε εμείς, είτε το σκέφτεται όπως υπονοεί ο ίδιος). Και η αλήθεια είναι πως είναι ο μόνος από το ''στρατόπεδο'' της αντιπολίτευσης που ''το παλεύει'' με σταθερό τρόπο. Δηλώσεις, ανακοινώσεις είτε προσωπικές είτε της παράταξης, παρεμβάσεις, παρουσία στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, επισκέψεις και καθημερινές επαφές λόγω και της φύσης της δουλειάς του επαγγελματίας οδηγός ταξί, που θα πυκνώσει όσο περνάει ο καιρός.
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''