iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

Νέα ''φωτιά'' στη
Ραφήνα με τους
απόντες συμβούλους


Νέα επίσημη διάσταση δίνει ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος σε συνέχεια του ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr για τη "βιομηχανία" των δικαιολογημένα απόντων.

Επισημάναμε προ ημερών ότι αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει και ο κ. Βασιλόπουλος ρώτησε από μικροφώνου προ ημερησίας διατάξεως αν είναι απεριόριστες οι δικαιολογημένες απουσίες και πώς στοιχειοθετούνται;

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος τόνισε πως η Περιφέρεια μπορεί να "καλύψει" κάποιον που έρχεται τέσσερις φορές τον χρόνο, δηλαδή δεν απουσιάζει πάνω από τρεις συνεχείς μήνες κάθε φορά με το "δικαιολογημένα απών ή απούσα". Πρότεινε μάλιστα να τεθεί ως θέμα συζήτησης και ψηφοφορίας από το δημοτικό συμβούλιο.

Στο θέμα παρενέβησαν τόσο ο δήμαρχος και ο γενικός γραμματέας του δήμου όσο και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς είπε ότι τα στοιχεία του κ. Βασιλόπουλου (ο πίνακες με τους απόντες του 2017 δηλαδή) δυστυχώς είναι απολύτως αληθή, ενώ ο Μάκης Βουδούρης επικρότησε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τον κ. Βασιλόπουλο.

Νωρίτερα ο Βασίλης Πιστικίδης είχε ενημερώσει πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρόεδρος διαβάζει τον κατάλογο με τα ονόματα όσων ενημέρωσαν πως θα απουσιάζουν και το Σώμα αποφασίζει αν είναι δικαιολογημένοι ή όχι. Επ αυτού ο κ. Μώρος είπε να τεθεί ως θέμα στο συμβούλιο.

Σημειώνουμε πως τα στατιστικά στοιχεία που κρατάει δημοσιογραφικά η iselida.gr δείχνουν συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους που κατά πάγια τακτική ενημερώνουν πως θα είναι απόντες (ώστε να γλιτώσουν την αδικαιολόγητη απουσία) για να μην τους καλέσει πάλι η Περιφέρεια για εξηγήσεις. Ο ένας που το έχει "σύστημα" διετέλεσε και επικεφαλής παράταξης.

Θα ερευνήσουμε περαιτέρω το θέμα γιατί είναι πολύ σοβαρό και θα φέρουμε στο φως νέα στοιχεία.