iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Το οικολογικό
χάπενινγκ της
χρονιάς (εικόνες)


Αυτή είναι η πραγματική χαρά και ουσιαστική δουλειά του δημοσιογράφου!

Όταν έχει την τύχη να κάνει ρεπορτάζ σε εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, που μάλιστα δίνουν και το καλό παράδειγμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα γέμισε το πρωί με δεκάδες παιδάκια που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του οργανισμού Λιμένος Ραφήνας για την ''πράσινη'' δράση φύτευσης στα παρτέρια του χώρου και η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr ήταν εκεί και παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Δέσποινα Γκικάκη που είχε τον συντονισμό - μαζί της και ο Πόλυ Λαζαρίδου - δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr πως έζησε ένα από τα πιο ωραία πρωινά της ζωής της, καθώς συνδυάστηκαν ανθρώπινες στιγμές και ουσιαστική οικολογική δράση με αποτέλεσμα. 

Σημειώνουμε πως τα παρτέρια είχαν ''μαραζώσει'' από το πέρασμα της φωτιά το 2018 και από σήμερα ξαναπήραν ζωή με τη φύτευση μεσογειακών φυτών και λουλουδιών παντός καιρού. Τα φυτά που τοποθετήθηκαν είναι Σάλβιες, Νεπέτες, Φασκόμηλα, Ελίχρυσα, Αρτεμισίες.

Φανταστείτε ότι τοποθετήθηκε ακόμη και...''ξενοδοχείο'' εντόμων. Ναι όπως το διαβάζετε και το βλέπετε!

Συμμετείχαν τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Ραφήνας, τα παιδιά του κατηχητικού του πατέρα Δημήτριου και τα παιδιά των εργαζομένων στον ΟΛΡ.

Μάλιστα τα μέλη του πληρώματος ΣΕΟ Τ.Τ. Ραφήνας έφτιαξαν και λαχταριστές τηγανίτες με μέλι που πρόσφεραν σε όλους όσοι εργάστηκαν σε αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία, στο τέλος της οποίας μοιράστηκαν και γλαστράκια που είχε εξασφαλίσει ο ΟΛΡ.

Τέτοιες δράσεις είναι άξιες συγχαρητηρίων!