iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα ''Πράσινος''
καθαρισμός του
παλιού λιμένα (εικόνες)


Μεγάλη επιτυχία είχε η ''πράσινη''  δράση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που διοργάνωσε το πρωί ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας με καθαρισμό του παλιού λιμανιού και του αλιευτικού καταφυγίου υπό την αιγίδα του υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Τη δράση παρακολούθησε με φωτορεπορτάζ η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΛΡ Δέσποινα Γκικάκη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπύρος Χρυσοφώτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ναυτιλίας Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, ο Λιμενάρχης Γιώργος Κατσούλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας Γιώργος Κικής και το μέλος Μαρία Αραπικλή Βιάδη και δημοτική σύμβουλος.

Επίσης ο πρόεδρος της επιτροπής κατοίκων βιώσιμου περιβάλλοντος Ραφήνας Πικερμίου Δημήτρης Καρασταμάτης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα ανακύκλωσης Βαλερί Βασιλικού, η γραμματέας της επιτροπής Έλενα Δαβερώνη, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Ραφήνας Κώστας Μπάκας και από τη ''Δύναμη Ανάπτυξης'' οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Μπελιάς.

Στη δράση πήραν μέρος η ΜΚΟ ENALEIA ΚΑΙ ΟΙ travel +rental και ANTIPOLLUTION.

Μακράν βέβαια η ωραιότερη εικόνα τα δεκάδες παιδάκια που ήρθαν να βοηθήσουν στο οικολογικό χάπενινγκ.

 

 Ο κ. Καρασταμάτης δήλωσε στην iselida.gr ''είμαι πολύ χαρούμενος που υλοποιήθηκε η επίσημη πρόταση της επιτροπής για οικολογική δράση στο λιμάνι στους αρμόδιους φορείς και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το υπουργείο ναυτιλίας και τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας. Ο ρόλος μας δικαιώνεται και στο μέλλον θα είμαστε ακόμη πιο δραστήριοι, αφού αποδεικνύεται πώς οι προτάσεις μας έχουν ενδιαφέρον και ουσία''.

Καθαρισμός έγινε και στα πρανή του λιμανιού από απορρίμματα που πετούν ασυνείδητοι.