iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

''Θρίλερ'' με μία
δημοσκόπηση τάσης
σε Ραφήνα Πικέρμι


Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας rpn.gr σύμφωνα με το οποίο ο υπογράφων με τα αρχικά Δ.Α. αναρωτιέται αν ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου ξοδεύει χρήματα για δημοσκοπήσεις και γιατί ή κάποιος (άγνωστος) χρησιμοποιεί το όνομα του δήμου.

Αφού αναφέρει ορισμένες από τις ερωτήσεις της τηλεφωνικής δημοσκόπησης, ο υπογράφων το κείμενο σημειώνει "το μόνο που δεν μας ακούστηκε καλά, ήταν στην αρχή και πριν δεχθούμε τις ερωτήσεις, όταν ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε για λογαριασμό ποίου κάνει τη δημοσκόπηση η εταιρεία. Μάλιστα τους ρωτήσαμε συγκεκριμένα ονόματα  και μας απάντησαν αρνητικά στα ονόματα διευκρινιζοντάς μας ότι η δημοσκόπηση γίνεται για λογαριασμό του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου. Και εδώ είναι που έχουμε απορίες (τις οποίες προαναφέραμε).

Ενδεικτικά κάποιες από τις ερωτήσεις

  • Είστε ικανοποιημένοι από την συνδιοίκηση Πιστικίδη - Μπουρνούς;
  • Θα επιθυμούσατε να είναι και πάλι μαζί (να κατέβουν μαζί) Πιστικίδης-Μπουρνούς;
  • Εαν θα ψηφίζατε σήμερα για Δήμαρχο ποιόν θα ψηφίζατε
  • Ποιά είναι η γνώμη σας για τους παρακάτω (θετική-αρνητική κλπ.) ....και παρόμοια ερώτηση με βαθμολογία απο το 1 έως το 10
    • Πιστικίδης
    • Μπουρνούς
    • Αδαμόπουλος
    • Φαφούτης
    • Χριστόπουλος
    • Βασιλόπουλος

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και έρευνας επικοινώνησε τόσο με τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, όσο και με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δαμιανό Φαφούτη (θεσμικά αλλά και επειδή αναφέρονται τα ονοματά τους). Ο κ. Μπουρνούς δήλωσε πως "φυσικά και ο δήμος δεν διενεργεί δημοσκοπήσεις, αλλά είναι ελεύθερος όποιος θέλει ιδιώτης ή εταιρία να κάνει δημοσκοπήσεις γιά τον δήμο μας ή οποιονδήποτε δήμο. 

Ο κ. Φαφούτης δεν μας είχε απαντήσει έως τις 9 το βράδυ, από τις 5 που επικοινωνήσαμε μαζί του και τον ενημερώσαμε για το θέμα που ερευνούμε, γιατί δεν γνώριζε όπως μας είπε.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μας τοπικό έντυπο προγραμμάτιζε εδώ και εβδομάδες να διενεργήσει μία δημοσκόπηση τάσεων κοινού καθώς βρισκόμαστε περίπου έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές. Και φυσικά αυτό είναι απολύτως θεμιτό και στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας του Τύπου. Ίσως λοιπόν να πρόκειται γι αυτή τη δημοσκόπηση και απλώς να μην διευκρινίστηκε σωστά ή να υπήρξε κακή συνεννόηση στο επίμαχο τηλεφώνημα. Οι ερωτήσεις πάντως της δημοσκόπησης ήταν εύστοχες και... στοχευμένες.

Αν λοιπόν πρόκειται όντως για τη δημοσκόπηση του εντύπου η έμμεση διαφήμιση πέτυχε.