iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Ραφήνα Φλέμινγκ
Μια... ''λεωφόρος''
χωρίς πεζοδρόμιο!


Ας πάρουμε ως σημείο ''εκκίνησης'' το 1974. Τη μεταπολίτευση. Τη σύγχρονη εποχή.

Από τότε έως και το 2021 η οδός Φλέμινγκ παραμένει ο ίδιος επικίνδυνος καρόδρομος - ντροπή για τη χώρα μας. Καθώς συνδέει την Αττική με το δεύτερο μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι της Ελλάδας! Και καλά εμείς που κατοικούμε στη Ραφήνα μια ζωή ή σχεδόν μια ζωή και γνωρίζουμε το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας προσέχοντας όσο μπορούμε ή αποφεύγουμε να μετακινούμαστε τις ώρες που πήζει ή πηγαίνουμε από εναλλακτικές διαδρομές. Για φανταστείτε το σοκ των ανθρώπων που έρχονται πρώτη φορά να ταξιδέψουν για τις Κυκλάδες Παρασκευή ή Σάββατο πρωί. Ή ακόμη χειρότερα όταν βγαίνουν από το καράβι Κυριακή απόγευμα στην επιστροφή τους.

Επειδή όμως αυτά είναι χιλιογραμμένα πράγματα και δεν πρόκειται να γίνει τα επόμενα χρόνια δυστυχώς τίποτα με τον δρόμο - ''καρμανιόλα'', τον δρόμο του μαρτυρίου, αν και έχουν αλλάξει από το 1974 δεκάδες κυβερνήσεις, πρωθυπουργοί (ένας απ αυτούς ο Κώστα Καραμανλής μένει στη Ραφήνα!), υπουργοί, βουλευτές νομάρχες, περιφερειάρχες, κοινοτάρχες, δήμαρχοι η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr θέτει ένα άλλο θέμα.

Η οδός Φλέμινγκ είναι ο μόνος κεντρικός δρόμος (λεωφόρος στην ουσία) που δεν έχει πεζοδρόμιο! Ακούγεται τριτοκοσμικό αλλά έτσι είναι. Κατοικούν άνθρωποι στη Φλέμινγκ, περπατάνε άνθρωποι στη Φλέμινγκ για να πάνε να ψωνίσουν στη Διασταύρωση, στα μαγαζιά της Φλέμινγκ, στην πλατεία της Ραφήνας. Αυτοί κάθε μέρα παίζουν τη ζωή τους ''ρώσικη ρουλέτα''.

Το γράψαμε κι αυτό λοιπόν. Ε και? Κάποια στιγμή θα υπάρξει μια τραγική παράσυρση με τραυματισμό ή απώλεια ζωής πεζού, θα λυπηθούμε, θα φωνάξουμε, θα διαμαρτυρηθούμε και μετά πάλι το θέμα θα ξεχαστεί. Όπως ξεχνιούνται και τα τροχαία δυστυχήματα ή ατυχήματα με συγκρούσεις ΙΧ ή εκτροπής από το δρόμο.

Κάθε κριτική στα όσα ανθρώπινα γράψαμε ελεύθερη. Ακόμη και ύβρεις αν έχουμε άδικο...