iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

''Της κολάσεως'' έγινε
στη Ραφήνα μεταξύ
Μπουρνούς - Φαφούτη


 Σκηνές από... άγρια Δύση εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου.

Πριν καν αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης άρχισε η "ανταλλαγή πυροβολισμών" μεταξύ του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δαμιανού Φαφούτη. 

Η σπίθα άναψε από την ερώτηση του κ. Φαφούτη για την κλειστή καφετέρια του πάρκου Καραμανλή, που όπως είπε δύσκολα θα βρει εκμισθωτή με βάση τους όρους του διαγωνισμού και θα χαθεί το καλοκαίρι που το σημείο αυτό αποτελεί πόλο έλξης. Απαντώντας ο κ. Μπουρνούς επανέλαβε πως βρίσκεται σε εξέλιξη το θέμα με το παράλιο μέτωπο που εκτίμησε πως θα έχει λυθεί εντός του 2018 με το πρώτο βήμα που έγινε από τη θετική πρόταση του ΟΛΡ προς το ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση του πάρκου Καραμανλή και της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι στον δήμο. Ωστόσο απαιτούμε να δοθεί όλο το παράλιο μέτωπο τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Φαφούτη. Θεωρούμε λοιπόν ότι η προκήρυξη που ψήφισε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΑΠ (του οποίου είστε μέλος, αλλά απουσιάζετε συχνά) αφορά σε σοβαρούς επιχειρηματίες που πρέπει πρώτα να επενδύσουν και μετά να κερδίσουν. 

Στο σημείο αυτό ο κ. Φαφούτης σε υψηλούς τόνους ρώτησε τον δήμαρχο αν πρόκειται για μίσθωση ή επένδυση.

Απουσιάζετε κ. Φαφούτη από τα διοικητικά συμβούλια υποστήριξε ο κ. Μπουρνούς για να δεχτεί την σκωπτική παρατήρηση αν είναι απουσιολόγος. 

Είστε αστείος απάντησε ο δήμαρχος και ο κ. Φαφούτης εξαπέλυσε "ομοβροντία πυρών" λέγοντας. Εσείς είστε αστείος. Να είστε σοβαρός όταν απευθύνεστε σε εμένσ. Να γίνετε σωστός άνθρωπός, γιατί έχετε πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ ασκώντας καθήκοντα δημάρχου. 

Ο κ. Μπουρνούς ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι παρεμβάσεις του κ. Φαφούτη, λέγοντας ότι ο κ. Φαφούτης ενοχλήθηκε γιατί μίλησα για τις απουσίες του, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος ζήτησε να μην τιναχτεί στον αέρα η συνεδρίαση.

Σε αυτό το σημείο ζήτησε να παρέμβει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Ζαφειρόπουλος υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μπουρνούς απαντάει σε άλλα από αυτά που τον ρωτούν. Ο πρόεδρος είπε ότι ακολουθεί πιστά τον κανονισμό και δεν επιτρέπει παρεμβάσεις την ώρα των ερωτήσεων των συμβούλων και των απαντήσεων του δημάρχου.