iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Ραφήνα Άριστα στο
Λιμεναρχείο το
φετινό καλοκαίρι


Τεράστιο βάρος σήκωσε - και εξακολουθεί να σηκώνει - το φετινό καλοκαίρι με την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας το Λιμεναρχείο Ραφήνας.
Εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες έχουν διακινηθεί από το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και σύμφωνα με τα στοιχεία έως σήμερα προσεγγίζουν τις 800.000.
Οι άνδρες και γυναίκες του Λιμεναρχείου από την κορυφή έως τον τελευταίο δόκιμο (καθώς επιστρατεύτηκαν και δόκιμοι προκειμένου να ενισχύσουν τους ελέγχους) τηρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα και όλοι οι επιβάτες ταξιδεύουν μόνο με τα απαραίτητα έγγραφα. Χαρακτηριστικό είναι όπως μας έλεγε ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού ''δεν περνάει κουνούπι χωρίς έγγραφο ή να φοράει μάσκα".
Ενδεικτική της τήρησης του πρωτοκόλλου είναι η εικόνα που παρουσίασαν οι κεντρικοί δρόμοι της Ραφήνας Παρασκευή και Σάββατο πρωί καθ όλο τον Ιούλιο και τα πρώτα δύο Σ/Κ του Αυγούστου με τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει πως υπήρχε έξτρα καθυστέρηση, λόγω των ενδελεχών ελέγχων από τους λιμενικούς πριν την επιβίβαση στα πλοία.
Γι αυτό λέμε ως αυτόπτες μάρτυρες του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr ότι το Λιμεναρχείο Ραφήνας παίρνει άριστα στην ''ειδική αποστολή'' του φετινού καλοκαιριού και είναι από τις υπηρεσίες που ''έβαλαν πλάτη'' στο να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία.