iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Ραφήνα Εγκαίνια
της έκθεσης θαλάσσιων
θησαυρών (εικόνες)


Συγκίνηση και θαυμασμός για την έκθεση θαλάσσιου κόσμου που εγκαινιάστηκε το Σάββατο το βράδυ από τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς και τον καθηγητή παλαιοντολογίας Γιώργο Θεοδώρου. Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr σας μεταφέρει το φωτορεπορτάζ.

Οι επίσημοι και πολίτες που παραβρέθηκαν στην τελετή - με όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας - παρακολούθησαν τις συγκινησιακά φορτισμένες ομιλίες των κυρίων Μπουρνούς και Θεοδώρου καθώς και του ερευνητή που δώρισε ευρήματα Κώστα Αποστόλου.

Έγινε και ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πατέρα Δημήτριο, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος.

Η έκθεση αποτελεί ένα πραγματικό περιβαλλοντικό κόσμημα και μακριά από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα και ανούσιες κριτικές, αν εκμεταλλευτεί σωστά θα αποτελέσει πολιτιστικό αξιοθέατο για τους κατοίκους όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Αττικής και γιατί όχι όλης της χώρας και από το εξωτερικό. Πρόκειται για μία οργανωμένη έκθεση με πολύ μεράκι και επιστημονική ''ομπρέλα'' που αμέσως θα πρέπει να αρχίσει η αξιοποιησή της με επισκέψεις σχολείων.

Ξεχωριστή αξία έχουν τα υποθαλάσσια ευρήματα που ανακάλυψε ο διεθνούς βεληνεκούς δύτης Κώστας Θωκταρίδης στο θρυλικό ναυάγιο του πλοίου ''Χειμμάρα''.

Θα ήταν ανθρώπινη και δημοσιογραφική απρέπεια να μην μνημονεύσουμε την ανεκτίμητη συνεισφορά τα προηγούμενα χρόνια για την υλοποίηση της θαυμάσιας αυτής έκθεσης της υπεύθυνης πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΔΟΠΑΠ Μελίνας Κρόκου, η οποία βρίσκεται στην Ελβετία. Η Μελίνα έδωσε και την ψυχή της...

Στα τυπικά τώρα διακρίναμε μεταξύ άλλων τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Πέππα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Μώρο, τους αντιδημάρχους Δήμητρα Τσεβά, Μάκη Βουδούρη και Σπύρο Πάντζα, τον γενικό διευθυντή του ΔΟΠΑΠ Βασίλη Σπαντούρο, την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Βαλερί Βασιλικού, τον πρόεδρο της επιτροπής βιώσιμου περιβάλλοντος Δημήτρη Καρασταμάτη, την πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας Εύη Γκατσοπούλου, τον πρόεδρο του συλλόγου Τριγλιανών Γιώργο Κική, τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ραφήνας Γρηγόρη Τσίρο.