iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Σπύρος Κάρλος:
Το 2023 με τον
Μπουρνούς μόνο αν...


Ο Σπύρος Κάρλος, επαγγελματίας οδηγός ταξί επί δεκαετίες (για τους λίγους που δεν θα το γνωρίζουν) έκανε την αυτοδιοικητική ''κούρσα'' που αξίζει να είναι πρωτοσέλιδο.
Από εκεί που ασκούσε δυναμική αντιπολίτευση ως επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'', βρέθηκε ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με τη Δημοτική Αρχή! ''Τριπλή ταρίφα'' θα μπορούσε να το πει κανείς, αλλά καλύτερα ας μιλήσει ο ίδιος...
Καταφέρατε να γίνετε ''πρώτη είδηση'' στην ανατολική Αττική με μία κίνηση...
Εσείς οι δημοσιογράφοι αξιολογείτε αν πρόκειται για πρώτη είδηση όπως λέτε και παίρνετε και την ευθύνη της ιεράρχησης. Το ίδιο που έκανα πριν θα κάνω και τώρα. Αγώνας για το κοινό καλό. 
Η αλλαγή παράταξης είναι το ίδιο πράγμα?
Κατ αρχάς δεν έγινε αλλαγή παράταξης. Θα είμαι ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με τη Δημοτική Αρχή. Δεν προσχωρώ στην παράταξη του κ. Μπουρνούς. Θα στηρίξω ό,τι καλό γίνεται για την πόλη. 
Στη γλώσσα των αυτοκινητιστών αυτό λέγεται αναστροφή ή αλλαγή ταχύτητας?
Κανένα από τα δύο! Η ταχύτητα παραμένει η ίδια. Είναι αλλαγή διαδρομής, έτσι γίνεται αν κάποια στιγμή συναντάς μποτιλιάρισμα στο δρόμο. Αλλά ο προορισμός παραμένει ο ίδιος. Το κοινό καλό. 'Αλλωστε γι αυτό μας εξέλεξαν οι πολίτες.
Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη ''κυβίσθηση''?
Ετοιμολογικά ναι, αλλά τι σχέση έχει με εμένα? Δεν ξέρω τι υπονοείτε, αλλά ξεκαθαρίσαμε ότι η αλλαγή διαδρομής, αλλά με τον ίδιο προορισμό δεν σημαίνει κυβίσθηση.
Δεν υπονοώ τίποτα, αλλά φαντάζομαι ότι η λέξη θα περάσει από τη σκέψη κάποιων. Η αποφασή σας ήταν παρορμητική ή προιόν σκέψης?
Την επεξεργάστηκα αρκετούς μήνες, μαζί με την ομάδα ανθρώπων που με στηρίζει. Δεν είμαι ''μοναχικός λύκος'' Ξέρετε η πολιτική, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ομαδικό ''άθλημα''. Θα πω και περισσότερα όμως σύντομα σε συνέντευξη Τύπου.
Ναι αλλά ποιό ήταν το ερέθισμα για να ξεκινήσει η ''κούρσα'' της σκέψης?
Συνειδητοποίησα ότι έκλεισε ένας κύκλος με τη ''Δημοτική Αλλαγή'' και πρέπει να ανοίξει μια άλλη πόρτα ώστε να μπορέσω ουσιαστικά και μέσα από θέση ευθύνης να βοηθήσω τον δήμο. Έκρινα ότι θα ήμουν περισσότερο χρήσιμος ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με τη Δημοτική Αρχή, παρά από επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης. Η πρόσκληση από τον δήμαρχο επανήλθε την κατάλληλη χρονική στιγμή και έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Και λέω επανήλθε γιατί και παλαιότερα είχε υπάρξει προσέγγιση. Με τον κ. Μπουρνούς εξακολουθούν να μας χωρίζουν πολλά, αλλά τα λίγα που μας ενώνουν είναι καθοριστικά για το μέλλον του δήμου. 
Αυτή η συνεργασία έχει ημερομηνία λήξης ή ενδέχεται να σας δούμε και στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπουρνούς στις εκλογές του 2023?
Θα δοκιμαστούμε όλοι μας. Ας πάνε όλα καλά για την πόλη και εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε. Αν ο απολογισμός έχει θετικό πρόσημο φυσικά και θα είμαι στο ψηφοδέλτιο. Δεν βρίσκω τον λόγο να μην είμαι.
Δεν μπορώ να το ρωτήσω διαφορετικά κ. Κάρλο. Μήπως είστε ο ''αντιΒασιλόπουλος''?
Όχι βέβαια! Υπάρχουν διαφορές. Κατ αρχάς ο κ. Βασιλόπουλος ήταν συνεργαζόμενη παράταξη με τους συμβούλους του. Εγώ θα είμαι ανεξάρτητος. 
Ακούγεται στον επόμενο ανασχηματισμό του 2022 ότι θα γίνετε και αντιδήμαρχος...
Θα το δούμε αυτό...
Αποδέχεστε τον χαρακτηρισμό ''Πικερμάρχης΄΄ που σας προσδίδουν?
Είναι πλέον ένας ενιαίος δήμος και όποιος είναι στα κοινά δεν πρέπει να διαχωρίζει Ραφήνα και Πικέρμι. Φυσικά και είμαι γέννημα θρέμμα Πικερμιώτης, με ξέρουν ''και οι πέτρες'', άρα αν το λένε χαριτολογώντας ναι είμαι... Πικερμάρχης.
Αν συναντήσετε στο δρόμο τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο οι καλημέρες σας θα είναι ζεστές?
Γιατί να μην είναι? Συνεργαστήκαμε και προσφέραμε ό,τι μπορέσαμε επί δημαρχίας του. Με τίμησε και τον τίμησα. Προσωπικά δεν έχω να χωρίσω κάτι.
Σε προηγούμενη συνεντευξή μας είχατε προαναγγείλει τη δημιουργία του συλλόγου ''ο φίλος του πολίτη΄''. Τι έγινε, έμεινε στα χαρτιά?
Ήρθε η ώρα να ανακοινωθεί και επισήμως η ίδρυση του συλλόγου. Σκοπός μας είναι να βοηθάμε την κοινωνία αμιγώς εθελοντικά.
Σας ευχαριστώ.
Κι εγώ ευχαριστώ.
Συνέντευξη στον ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''