iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 22 Μαΐου 2024

Δαμιανός Φαφούτης:
''Ψεύδεται ο
Μάκης Βουδούρης''


''Καυστική" απάντηση του επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του δήμου Ραφήνας Πικερμίου Δαμιανού Φαφούτη στον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Γιώργου Χριστόπουλο Μάκη Βουδούρη.

"Πολλές φορές η παρουσίαση γεγονότων, λόγων και πράξεων που εκτυλίσσονται στα πλαίσια της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου δεν μεταφέρονται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη ορθή τους διάσταση. Αντίθετα δημιουργούνται εντυπώσεις, ευνοούνται ή αδικούνται πρόσωπα,  ήθελα να πιστεύω χωρίς πρόθεση, αλλά τελικά είναι προφανές ότι  σχεδόν πάντα η παραποίηση των γεγονότων γίνεται με πρόθεση.

Με αφορμή την κατάθεση πρότασης (με υπογραφές δημοτικών συμβούλων) για συζήτηση σε επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της λειτουργίας του λιμανιού της Ραφήνας, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω.

Το θέμα της λειτουργίας του λιμανιού της Ραφήνας και οι επιπτώσεις του στην ζωή των κατοίκων, έχει αναδειχθεί πολλές φορές στα συμβούλια από πολλούς δημοτικούς συμβούλους τόσο με ερωτήματα όσο και με καταγγελίες που απευθύνονται στην απάθεια της δημοτικής αρχής και του Οργανισμού Λιμένος.

Είναι χαρακτηριστικά αδιάφορη η στάση του κ. Μπουρνούς στην επικείμενη δρομολόγηση  νέων πλοίων στο λιμάνι κατά τους θερινούς μήνες όπου η διαβίωση των κατοίκων θα καταστεί ανυπόφορη.  Προβαίνει σε διαπιστώσεις ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη αλλά για λύσεις και δράσεις δεν γίνεται κουβέντα.

Ο συνάδελφος κ. Βουδούρης ισχυρίζεται ότι είχε ζητήσει πέρσι υπογραφές από συναδέλφους της αντιπολίτευσης για το εν λόγο θέμα και του το αρνήθηκαν. Αυτό δεν ισχύει και προσωπικά από εμένα ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά γιατί δεν ζήτησε τότε και τις υπογραφές συμβούλων της συμπολίτευσης που είναι σχεδόν οι διπλάσιοι για να φέρει το θέμα στο συμβούλιο;  Εξάλλου το τελευταίο χρόνο συμπλέει σχεδόν με το 100% των αποφάσεων της δημοτικής αρχής. Χθες με την απλή και μόνο αναφορά όλοι οι σύμβουλοι  της αντιπολίτευσης υπογράψαμε το αίτημα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και της συμπολίτευσης (22 υπογραφές).

Το αν θέλει να οικειοποιηθεί την πρωτοβουλία για προσωπικό του όφελος προβολής στους δημότες ή όχι αφήνει αδιάφορο τόσο εμένα όσο και τους συναδέλφους του συνδυασμού μας. Μας ενδιαφέρει η ουσία. Η ουσία βρίσκεται στο πάγωμα νέων γραμμών πλοίων, στη ορθή διαχείριση της στάθμευσης των αυτοκινήτων τόσο των κατοίκων όσο και των ταξιδιωτών, στην διάνοιξη της λεωφόρου Φλέμινγκ και υπογειοποίηση της από τη πλατεία μέχρι το λιμάνι και κυρίως στην έλευση του προαστιακού σιδηρόδρομου και της αττικής οδού στη Ραφήνα.

Δυστυχώς για όλα αυτά η δημοτική αρχή δεν λέει μα κυρίως δεν κάνει τίποτα. Εύχομαι και ελπίζω στην επικείμενη συνεδρίαση να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος με συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένες δράσεις και να μην αναλωθούμε στο ποιος αγαπάει και ενδιαφέρεται περισσότερο για αυτόν το τόπο".