iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Ρουκέτα! Υποψήφιος
δήμαρχος Ραφήνας
ο Κώστας Καραμανλής


''Κεραυνός εν αιθρία" στα επιτελεία του Βαγγέλη Μπουρνούς και του Δαμιανού Φαφούτη, η ανακοίνωση πριν λίγο στο στενό του περιβάλλον, του πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου στις δημοτικές εκλογές του 2019! 

Ο κ. Καραμανλής αφού τις τελευταίες εβδομάδες συζήτησε αυτό το ενδεχόμενο, τόσο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τους ανθρώπους του πολιτικού του γραφείου πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Τα τρία στοιχεία που οδήγησαν τον κ. Καραμανλή σε αυτό την ομολογουμένως εντυπωσιακή πολιτική κίνηση είναι τα εξής. 

Πρώτον, αγαπάει τη Ραφήνα - που βρίσκεται άλλωστε και το σπίτι του - τόσο πολύ που επιθυμεί να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να την κάνει ακόμη καλύτερη, ενώ δεν παραβλέπει και το Πικέρμι από το οποίο διέρχεται καθημερινά και γνωρίζει τα προβληματά του.

Δεύτερον, βγάζει από τη δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία η οποία αδυνατούσε να βρει πολύ δυνατό υποψήφιο σε ένα από τα "προπυργιά" της στην Αττική εδώ και χρόνια, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Καραμανλής θα κερδίσει θριαμβευτικά τις εκλογές ακόμη και από τον πρώτο γύρο.

Τρίτον, επειδή ως γνωστόν είναι "άρρωστος" Παναθηναικός δεν ήθελε να αφήσει για δεύτερη θητεία τον δήμο στα χέρια Ολυμπιακού. Γιατί και ο νυν δήμαρχος κ. Μπουρνούς αλλά και ο επίδοξος δήμαρχος κ. Φαφούτης είναι "γαύροι". Έτσι όταν εκλεγεί δήμαρχος θα σχηματίσει ένα παραλιακό "πράσινο τόξο", καθώς και ο φίλος του Σπύρος Λιβαθινός αν κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα και κερδίσει - είναι "βαμμένος" Παναθηναικός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr ο κ. Καραμανλής μάλιστα προσανατολίζεται να απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας για "οικουμενικό" ψηφοδέλτιο στους αντιπάλους του κυρίους Μπουρνούς και Φαφούτη, αλλά και άλλα πρωτοκλασσάτα αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής όπως ο Κωνσταντίνος Μώρος, ο Γιώργος Χαχολάκης, ο Σάββας Αραπκιλής, ο Βασίλης Πιστικίδης, ώστε να κατέβουν στο ψηφοδελτιό του, με "αντάλλαγμα" αντιδημαρχίες και θέσεις ευθύνης γενικού γραμματέα, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ή οργανισμών. 

Αν δεχτούν - κανείς δεν το γνωρίζει - θα παίξουν "χωρίς αντίπαλο" με απεναντί τους μόνο το ΚΚΕ και ενδεχομένως - τονίζουμε ενδεχομένως - τον Ανδρέα Βασιλόπουλο της "Δύναμης Ανάπτυξης" ο οποίος είτε θα δώσει τη "μάχη" της ζωής του, είτε τελικά θα συνταχθεί και αυτός στο ψηφοδέλτιο του κ. Καραμανλή.

Ρόλο "κλειδί" στις παρασκηνιακές διεργασίες όλο αυτό το διάστημα διαδραμάτισε και ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου και νυν πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος πήρε υπόσχεση για "πριμ" σταυροδοσίας στις Κυκλάδες.