iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Μάκης Βουδούρης:
''Αιχμή του δόρατος
το Κέντρο Κοινότητας''


Σε τέσσερις άξονες θα κινηθεί η κοινωνική αλληλεγγύη του Κέντρου Κοινότητας Ραφήνας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής Μάκη Βουδούρη, ο οποίος χαρακτήρισε το κέντρο ''αιχμή του δόρατος της κοινωνικής πρόνοιας''.
Ο αντιδήμαρχος σε ενημέρωση που είχε με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προανήγγειλε την ενεργοποίηση τεσσάρων κατευθύνσεων με ομάδες των 25 ατόμων στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης :
α) εκμάθηση νέων τεχνολογιών στην Τρίτη Ηλικία για διευκόλυνση της καθημερινότητας όσον αφορά ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές και εξυπηρέτηση με το Δημόσιο και άλλες υποχρεώσεις.
β) βελτίωση σχέσης γονέων/μαθητών με το σχολείο, ένα τόσο επίκαιρο ζήτημα και με την έξαρση τελευταία της ενδοσχολικής βίας.
γ) σεμινάρια γυναικών (αλλά γιατί όχι και ανδρών) στη μαγειρική, ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό πρόγραμμα.
δ) εκμάθηση ξένων γλωσσών σε πρώτη επιλογή ή ενδεχομένως και εφαρμογή προγράμματος ήπιας άσκησης στο σπίτι.
Επίσης το Κέντρο Κοινότητας, που όπως επισήμανε και ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς ο οποίος ήταν παρών στην ενημερωτική συνάντηση μαζί με τον αντιδήμαρχο επικοινωνίας Χρήστο Τσεμπέρη, διεκπεραιώνει και βοηθάει σε πολλά περισσότερα πεδία από τα ΚΕΠ, όπως θέματα επιδομάτων, ασφάλισης, συντάξεων, κλπ. θα εντάξει και το ευαίσθητο σκέλος της ψυχολογικής υποστήριξης δημοτών, που πιθανότατα θα γίνονται και στο ''σπιτάκι'' του ΚΕΘΕΑ στη Διασταύρωση για λόγους διακριτικότητας.
Θα ενεργοποιηθεί και ''μοχλός'' υποστήριξης σε συνεργασία με τον δήμο Μαραθώνα για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, ένα κοινωνικό κομμάτι που δυστυχώς στις μέρες μας διευρύνεται. 
Τέλος θα υπάρξει μητρώο εθελοντών με πρόσκληση εγγραφής από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου για δράσεις που δεν καλύπτονται μέχρι σήμερα.
Ο κ. Βουδούρης ανακοίνωσε και μια νέα πρωτοβουλία στον τομέα της υγείας. Ήδη έχει έρθει σε επίσημη επαφή με το εθνικό Ινστιτούτο μεταβολικών νοσημάτων και έχει κατατεθεί αίτημα στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου προκειμένου να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο προληπτική παρέμβαση όσον αφορά την παιδική παχυσαρκία. Ο κ. Βουδούρης και με την ιδιότητα του γιατρού υπογράμμισε πως τα Ελληνόπουλα δυστυχώς είναι πρώτα σε παχυσαρκία στην Ευρώπη!
Θα γίνουν ειδικές διαλέξεις στα σχολεία (δημοτικά και γυμνάσια) και εξετάσεις με τη σύμφωνη γνώμη, προφανώς, γονέων και καθηγητών για να  βγει το ιατρικό προφίλ των παιδιών, αν υπάρχει κληρονομικότητα πχ διαβήτη. 
Στο ίδιο πλαίσιο της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, μετά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με εξετάσεις στο αυτοκινούμενο ιατρείο έξω από το δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου, θα υπάρξει και επιστημονική δράση για πρόληψη του ανδρικού καρκίνου(προστάτης και πνεύμονα).
Την ενημέρωση του Τοπικού Τύπου έκλεισε ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, τονίζοντας πως το κέντρο κοινότητας θα αποτελέσει τον βραχίονα της κοινωνικής πρόνοιας των πολιτών. Για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αλλά και να διαφυλάξουμε την υγεία της κοινωνίας. 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ iselida.gr Είναι η πρώτη φορά στα κοινά Ραφήνας Πικερμίου που αντιδήμαρχος ενημερώνει ισότιμα  (και με αφορμή την ονομαστική του γιορτή) τα τοπικά μέσα για δράσεις του χαρτοφυλακίου του. Μια ευγενική κίνηση που μακάρι να τη μιμηθούν στο μέλλον όλοι...