iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ανοίγει η ''βεντάλια''
του παραλιακού
μετώπου στον δήμο


Κομβική αποδείχθηκε η συνάντηση στο υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής του υπουργού κ. Κουρουμπλή με τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς και τον τ. δήμαρχο και νυν γενικό γραμματέα Βασίλη Πιστικίδη για το ζήτημα του παραλιακού μετώπου, παρουσία και της διευθύνουσας συμβούλου του ΟΛΡ Κατερίνας Αδαμοπούλου. 

Δόθηκε το ''πράσινο φως'' για να παραχωρηθούν από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας σε πρώτη φάση και οι Μαρίκες και ο Άγιος Νικόλαος στη δικαιοδοσία του δήμου, ενώ στη συνέχεια θα παραχωρηθούν και περιοχές που δεν σχετίζονται με τη μετακίνηση επιβατών, δηλαδή δεν εξυπηρετεί ανάγκες του λιμανιού. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στο 12ο περιφερειακό συνέδριο.

 
Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr ενημέρωσε αμέσως για τις εξελίξεις με έκτακτο δημοσίευμα, ενώ δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Δημοτικής Αρχής γι αυτόπ και δεν έχουμε φωτογραφία. Ωστόσο επικοινώνησε με τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα για το Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, σημειώνοντας "αυτό που διεκδικήσαμε από τον Σεπτέμβριο του 2014, την πρόσβαση στο παράλιο μέτωπο, το κερδίζουμε". Στη συνέντευξη ήταν παρόντες ο τ. δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης και νυν γενικός γραμματέας του δήμου ο οποίος ήταν και στην πρωινή συνάντηση στο υπουργείο, καθώς και οι αντιδήμαρχοι κύριοι Καλφαντής, Αραπκιλής και Χαχολάκης.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη ο Οργανισμός Λιμένος έχει εισηγηθεί θετικά για την παραχώρηση στον δήμο της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι και του Πάρκου Καραμανλή, ενώ ο δήμος διεκδικεί πάγια και τη συμμετοχή εκπροσώπου του στο διοικητικό συμβούλιο του Ο.Λ.Ρ.