iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
''Έλυσε χειρόφρενο''
ο Σπύρος Κάρλος!


Σε άνθρωπο - ''κλειδί'' που βοηθάει σημαντικά στη συγκέντρωση ψήφων για τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς και την παραταξή του από τη ''δεξαμενή'' του Πικερμίου αναδεικνύεται ο Σπύρος Κάρλος.
Μετά την ηχηρή αποχωρησή του από επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' και την ανεξαρτητοποιησή του, ο κ. Κάρλος ''έλυσε χειρόφρενο'' και πλέον έχει αναλάβει και πρωταγωνιστικό ρόλο στη δύσκολη δημοτική ενότητα του Πικερμίου ως άμισθος αντιδήμαρχος στον τομέα  του συντονισμό των δράσεων και των ενεργειών για την ολοκλήρωση της συλλογής και μεταφοράς των βλαστικών υπολειμμάτων και την εν γένει διαχείριση του πρασίνου στις πληγείσες από την πυρκαγιά του 2018 περιοχές.
Ο κ. Κάρλος γέννημα - θρέμμα Πικερμιώτης, βαθύς γνώστης των προβλημάτων της καθημερινότητας και κυρίως άνθρωπος με ερείσματα και γνωριμίες στην τοπική κοινωνία, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτελέσει βασικό μοχλό της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Μπουρνούς. Με τη σημαντική προυπόθεση βέβαια μη ''στραβώσει'' κάτι στην έως τώρα άριστη συνεργασία τους.
Ο ίδιος ο κ. Κάρλος σε συνεντεύξεις του τονίζει με έμφαση ότι ''εφόσον η συνεργασία  συνεχιστεί χωρίς προβλήματα δεν έχω λόγο να μην είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ''Σύγχρονης Πολιτείας''.
Ο δρόμος του κ. Κάρλου - είναι νομοτέλεια στην πολιτική - δεν θα είναι ''στρωμένος με ροδοπέταλα'', καθώς υπάρχουν ήδη πρωτοκλασάτα στελέχη στο Πικέρμι που βλέπουν έναν πολύ δυνατό παίκτη να παίρνει κομμάτι από την πίτα των σταυρών. ''Με καντάρια'' εμπειρίας όμως ο κ. Κάρλος, αλλά και διπλωματικές ισορροπίες που ''τις παίζει στα δάχτυλα'' εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τυχόν εσωπαραταξιακές έριδες.
Στη ''φαρέτρα'' των ''όπλων'' του περιλαμβάνεται φυσικά και η κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας που ποτέ δεν έκρυψε ή καμουφλάρισε και μάλιστα με την υποσημείωση του εκπροσώπου της Λαικής Δεξιάς στην περιοχή. Από παραδοσιακή ''γαλάζια'' οικογένεια ο κ. Κάρλος και με ουσιαστικές διασυνδέσεις με βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, θα δώσει μία ''σκληρή μάχη'' - είναι η αλήθεια - αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί και το 2023 στα δημοτικά έδρανα.
Και για να μιλήσουμε στη γλώσσα του χρηματιστηρίου, ο κ. Κάρλος αποδεικνύεται ''βαρύ χαρτί'' για τη Δημοτική Αρχή Ραφήνας Πικερμίου. Η κίνηση της ανεξαρτητοποίησης ''βγήκε'' και για τις δύο πλευρές. Και ο Μπουρνούς έχει άλλο ένα ''πολυεργαλείο'' στα χέρια του, αλλά και ο κ. Κάρλος αποκτά συνεργαζόμενος τη δύναμη να δίνει λύσεις, κάτι το οποίο αποτελεί πυρήνα της αυτοδιοικητικής φιλοσοφίας του.
Ο κ. Κάρλος ''κομάντο'' της καθημερινότητας, καθώς όπως είπαμε και παραπάνω γνωρίζει άριστα τα προβλήματα της κοινωνίας, θα επιδιώξει ''να λειάνει τις γωνίες'' με πυρήνες διαμαρτυριών και παραπόνων, αλλά και να λύσει προβλήματα σε συνεργασία με τους συναδέλφους του αρμόδιους αντιδημάρχους.
Δεκαετίες ''στο τιμόνι'' ο κ. Κάρλος, όντας επαγγελματίας αυτοκινητιστής ταξί, ξέρει καλά πότε θα γκαζώσει, πότε θα πατήσει φρένο, πότε θα αλλάξει ταχύτητα. Και το ίδιο κάνει και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κι επειδή γνωρίζουμε ότι του άρεσε παλαιότερος τίτλος της εφημερίδας ''πρωτοσέλιδο'', τον υπενθυμίζουμε και σε αυτό το φύλλο που πλέον το απέδειξε περίτρανα: ''Αλλαγή πορείας, ίδιος προορισμός''.
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''