iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Δάκρυσε
κι ο ουρανός στη
μνήμη του ναυαγίου


Συγκινητικές στιγμές στην επιμνημόσυνη δέηση για τη ''μαύρη'' επέτειο μνήμης των 29 χρόνων, από το πολύνεκρο ναυάγιο του πλοίου ''Χρυσή Αυγή'' στο Κάβο Ντόρο έξω από τη Ραφήνα απ όπου είχε αποπλεύσει στις 23 Φεβρουαρίου 1983.

'Ετσι για την ιστορία πρώτη φορά έβρεχε τα τελευταία πέντε χρόνια οπότε και καθιερώθηκε από τον ΟΛΡ η εκδήλωση μνήμης. Μάλιστα ο ουρανός ήταν γαλανός πάνω από το λιμάνι και η βροχή ερχόταν από τον άνεμο από τα βόρεια...

Το Λιμεναρχείο, ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας και ο Δήμος τίμησαν τη μνήμη των 28 ανθρώπων που πήρε μαζί του στο βυθό το μοιραίο πλοίο εκείνη την εφιαλτική νύχτα.

Σύντομες αναφορές έκαναν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Σπύρος Χρυσοφώτης, ο αντιδήμαρχος Μάκης Βουδούρης εκ μέρους του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς και ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

Ο Λιμενάρχης Γιώργος Κατσούλης, ο πρόεδρος του ΟΛΡ Σπύρος Χρυσοφώτης και ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Σπύρος Κάρλος πέταξαν από κοινού το στεφάνι στα νερά της θάλασσας.

Στην εκδήλωση μνήμης την επιμνημόσυνη δέηση έψαλε ο πατέρας Δημήτριος της Παντοβασίλισσας, ενώ παραβρέθηκαν εκτός των παραπάνω προαναφερθέντων, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Σάββας Αραπκιλής, ο γενικός γραμματέας του δήμου Ανδρέας Γκουγκουλής, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' Ανδρέας Βασιλόπουλος και ο αντιναύαρχος ε.α. Βασίλης Μπουρνιάς Σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος το μοιραίο βράδυ.

Δείτε το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr