iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ο Β. Μπουρνούς στην
iselida.gr για το
πάρκο στο Μπλε


Μια από τις ωραιότερες - πραγματικά Ευρωπαικού τύπου - μινιμαλιστικές Παιδικές Χαρές της Αττικής βρίσκεται στη Ραφήνα και κοσμεί την πλατεία Χ. Φλωράκη στο Μπλε Λιμανάκι.

Ένα σύγχρονο στολίδι που ανασκεύασε η Δημοτική Αρχή - πιστοποιημένο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές - στον παραθαλάσσιο οικισμό της Ραφήνας που χαίρονται τα παιδιά.

Όμως ακριβώς δίπλα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, βρίσκεται εγκαταλειμμένο το παρκάκι - αλσύλλιο το οποίο κάποτε  έσφυζε από ζωή και ήταν πόλος έλξης για τους κατοίκους της περιοχής. Με εκπληκτική θέα στη θάλασσα και ησυχία το παρκάκι της οδού Προύσσης, δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια (αν θυμόμαστε καλά πρέπει να έχει καθαριστεί από την εποχή δημαρχίας... Χριστόπουλου!) έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Τα παγκάκια είναι σπασμένα, ο χώρος έχει χορταριάσει, υπάρχουν μπάζα και σκουπίδια και η εικόνα προκαλεί θλίψη.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού, όχι για να γνωστοποιήσει το πρόβλημα αφού δεν υπήρχε περίπτωση να μην το γνώριζε, αλλά για το τι μέλλει γενέσθαι...

Ο κ. Μπουρνούς μας διαβεβαίωσε ότι είναι στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής η αναγέννηση του πάρκου στην πλατεία Χ. Φλωράκη. ''Δεν είναι το θέμα απλώς να επισκευάσουμε τα παγκάκια και να κόψουμε τα χόρτα, αλλά να αναμορφώσουμε συνολικά τον θαυμάσιο αυτόν χώρο και να συνάδει με την Παιδική Χαρά'' μας είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. 

Φυσικά δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τον πιστέψουμε και θα παρακολουθούμε δημοσιογραφικά το θέμα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ της iselida.gr

Και η υπέροχη Παιδική Χαρά...