iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Ραφήνα Η ντροπή
της κουρελοπαράγκας
Έτος 2022 (εικόνες)


Μόνο ντροπή προκαλεί η τριτοκοσμική εικόνα στο κέντρο της Ραφήνας, ακριβώς πάνω από το δεύτερο μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της χώρας, όπου κάθε χρόνο μετακινούνται εκατομμύρια ξένοι τουρίστες και Έλληνες ταξιδιώτες!

Δίπλα σε γνωστή παραδοσιακή ψαροταβέρνα, εδώ και τέσσερα χρόνια ''σαπίζει'' μια κουρελοπαράγκα με σελοφάν που είχαν τοποθετηθεί ως...τζαμαρία για το κρύο τον χειμώνα και αναμενόμενο ήταν σκίστηκαν από τους βοριάδες.

Το παράπηγμα - γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί για την ''αισθητική'' του ήταν πρώην καφετέρια η οποία έβαλε ''λουκέτο'' το 2019 και έκτοτε αφέθηκε στο έλεος του Θεού.

Επικοινωνήσαμε όπως είχαμε δημοσιογραφικό καθήκον με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη, η οποία μας επισήμανε - και την ευχαριστούμε - τα εξής:

''Να είστε σίγουροι ότι η Διοίκηση της ΟΛΡ ΑΕ έχει μεριμνήσει και έχει προγραμματίσει μία σειρά από ενέργειες που θα μεταμορφώσουν όλους τους χώρους και τα κτίρια που βρίσκονται εντός χερσαίας ζώνης και χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Επί του συγκεκριμένου, σας ενημερώνουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει δεσμευτεί από προηγούμενο παραχωρησιούχο με τον οποίο η ΟΛΡ ΑΕ βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη, διαδικασία αρκετά χρονοβόρα η οποία έληξε προσφάτως. Σύντομα λοιπόν και σίγουρα εντός του καλοκαιριού θα έχει ήδη επιλυθεί το συγκεκριμένο θέμα και οι πολίτες θα αποκτήσουν την εικόνα που τους αξίζει''.

Μακάρι η άθλια εικόνα στο κέντρο της Ραφήνας, ακριβώς μάλιστα πάνω από το κτίριο που στεγάζονται το Κεντρικό Λιμεναρχείο και ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, όπως βλέπετε στο φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr, η οποία φέρνει αυτό το σοβαρό θέμα στη δημοσιότητα, να τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι όπως μας δήλωσε η κ. Γκικάκη.