iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Γιάννης Ρήγος:
''Ο Β. Μπουρνούς
'ο,τι λέει το κάνει''


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr ανοίγει από σήμερα έναν κύκλο συνεντεύξεων με ανθρώπους της κοινωνίας, ενεργούς πολίτες από τη Ραφήνα και το Πικέρμι. Δίνοντας βήμα και σε πολίτες που ασχολούνται δυναμικά με τα κοινά, αλλάδεν έχουν προβολή από τα ΜΜΕ.
Ο Γιάννης Ρήγος είναι επιχειρηματίας στο χώρο της αγοράς καυσίμων, επιλαχών δημοτικός σύμβουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της επιτροπής κατοίκων για το βιώσιμο περιβάλλον.
Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά?
Ο τόπος μας είχε και ανάγκη από ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν να βοηθήσουν με όλη τους την καρδιά για ένα καλύτερο αύριο κυρίως των παιδιών, αλλά και όλων μας. Βεβαίως και οι δραστήριοι πολίτες συνεισφέρουν με τον τρόπο τους, αλλά όταν είσαι ''μέσα στα πράγματα'' που λέμε τότε έχεις ισχυρόιτερη παρέμβαση. 
'Εχετε την αίσθηση ότι είναι πιο χρήσιμοι στην πολιτική οι άνθρωποι της αγοράς, του μεροκάμματου που ξέρουν ''από πρώτο χέρι'' τα προβλήματα της κοινωνίας?
Το πιστεύω ακράδαντα. Προφανώς βασικός μοχλός είναι και άνθρωποι των πανεπιστημίων - να το πω απλά - αλλά όταν αγωνίζεσαι καθημερινά ως βιοπαλαιστής, τότε έχεις την πλήρη εικόνα της κατάστασης. Έχεις καλύτερη κρίση. Είτε είσαι μέλος της διοίκησης του δήμου, είτε σε κάποιο σύλλογο ή σε κόμμα. 
Μπορούν η Ραφήνα και το Πικέρμι να γίνουν ωραιότερες πόλεις?
Φυσικά! Ειδικά το Πικέρμι είναι πόλη η οποία έχει ανάγκη από πολλά έργα. Το ευτύχημα είναι ότι ο δήμαρχος που έχουμε, ο Βαγγέλης Μπουρνούς και ελπίζω να είναι και στην επόμενη πενταετία, είναι άριστος γνώστης της κατάστασης και έχει αμέριστο ενδιαφέρον για τον τόπο. Το αποδεικνύει καθημερινά άλλωστε και ό,τι λέει το κάνει. Γι αυτό και συυμπαρατάσσομαι μαζί του. 
Ξεκινήσατε την αυτοδιοικητική σας πορεία ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019 και είστε επιλαχών με τη ''Σύγρονη Πολιτεία''. Θα είστε πάλι υποψήφιος στις επόμενες κάλπες?
Θα είμαι πάλι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Έχω ήδη συμφωνήσει με τον κ. Μπουρνούς και σας ανακοινώνω ότι θα κατέλθω στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής ενότητας Ραφήνας αυτή τη φορά. Πιστεύω ότι με όλους τους ανθρώπους της παράταξης του κ. Μπουρνούς που είναι όλοι αξιόλογοι θα πάμε τον δήμο ακόμη πιο μπροστά. Μπορούμε να κάνουμε την ανάπτυξη πράξη. Για παράδειγμα προ ημερών σε συνάντηση της τοπικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με την υφυπουργό τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, επισήμανα ότι ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί η μαρίνα στο λιμάνι, ώστε να προφυλάσσεται από τους βοριάδες και να προσελκύσουμε τουριστικά σκάφη. Αυτο θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και κυρίως των καταστημάτων του λιμανιού.
Είστε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Τι αποκομίσατε από την έως σήμερα ενασχολησή σας με την τοπική επιτροπή?
Περαιτέρω εμπειρία και γνωριμίες. Οι συνδυασμοί στους δήμους πλέον είναι κομματικά πολυσυλλεκτικοί, συνεπώς και με αυτή την ιδιότητα μπορώ να συνεισφέρω στον δήμο. Αν μάλιστα η Νέα Δημοκρατία παραμείνει στην κυβέρνηση, που όλα αυτό δείχνουν - δηλαδή αυτοδυναμία - και μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, τότε η παρεμβατική μας δύναμη θα είναι πιο αποτελεσματική για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής. Ήδη προχωρά όπως ξέρετε ήδη σε πρώτη φάση η αποχέτευση και έπονται προαστιακός και Αττική οδός.
Προκάλεσε αίσθηση η πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο μερικανικό Κογκρέσο. Εσείς πώς την είδατε?
Με θαυμασμό και υπερηφάνεια ως Έλληνας. Η χώρα πήρε υπεραξία. Το χρειαζόμασταν και εθνικά και ψυχολογικά. Η απήχηση του πρωθυπουργού είναι πλεόν διεθνής. Είναι ένας άξιος άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά την Ελλάδα. Είμαστε τυχεροί που κυβερνά τη χώρα αυτή ντη δύσκολη περίοδο.
Ωστόσο θα συμφωνείτε ότι τα οικονομικά προβλήματα στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλα...
Δυστυχώς έτσι είναι. Αλλά η κυβέρνηση αποδεικνύει πως κάνει ό,τι είναι δυνατον για την ανακούφιση των πολιτών. Με τις γενναίες επιστρεπτές προκαταβολές την περίοδο της πανδημίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τις εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, την επιδότηση των καυσίμων. Στηρίζει όσο μπορεί την κοινωνία.
Σας ευχαριστώ.
Κι εγώ σας ευχαριστώ.
 
Συνέντευξη στον ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ