iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Ο Ραφηνιώτης που
ξεπέρασε... Μέσι
και Ιμπραίμοβιτς!


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Φάκος
Το ρεπορτάζ αυτό γράφτηκε για μόνο έναν λόγο. Να καταδείξει ότι ο αθλητισμός δεν έχει όρια ηλικίας. Να παροτρύνει τα παιδιά και τους γονείς τους να μπούνε με όλη τους την ψυχή στον μαγικό κόσμο των σπορ. 
Έφτασε η ώρα των μεγάλων τελικών του 33ου επίσημου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΜΜΕ που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
Το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Στάδιο Ριζούπολης του Απόλλωνα στις 4.30 το απόγευμα ο τελικός κυπέλου μεταξύ των ομάδων Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και  Alpha και στις 6.30 ο τελικός του πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων Over fm και iefimerida.gr.
Στον τελικό του κυπέλου με την ομάδα της ΓΓΑ θα αγωνιστεί και ο ''γερόλυκος'' του πρωταθλήματος, ο Αργύρης Κωστάκης, ο οποίος κατέχει σε ρεκόρ ολόκληρο το... βιβλίο Γκίνες!
Είναι ο μοναδικός επαγγελματίας δημοσιογράφος, ο οποίος αγωνίζεται ανελλιπώς σε όλα τα ματς πρωταθλήματος και κυπέλου από το 1988 οπότε και ξεκίνησε ο θεσμός. Δεν έχει αποβληθεί ποτέ σε 917 παιχνίδια και έχει τιμηθεί από τη διοργανώτρια επιτροπή για το ήθος του στα γήπεδα, όπως και από την ΕΠΟ καθώς δεν είχε δει ποτέ κόκκινη κάρτα ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα ΕΠΣΑ με τον Γκυζιακό Αθηνών που αγωνίστηκε από το 1981 έως το 2004.
Στα ρεκόρ του πρωταθλήματος Τύπου.
Έχει αγωνιστεί σε 6 συνεχείς τελικούς: 1991,1992,1993,1994,1995,1996 και συνολικά 8 στη δεκαετία 1991 - 2000 προσθέτοντας τους τελικούς του 1999 και του 2000.
Γενικά έχει αγωνιστεί σε 18 τελικούς πρωταθλήματος, κυπέλου και super cap με 9 διαφορετικές ομάδες (Κέρδος, Flash, Έθνος, Ριζοσπάστης, Νέα, Alpha, Star, Nova, ΓΓΑ) και έχει κατακτήσει τους 8 απ αυτούς.
Συνολικά έχει αγωνιστεί με 15 διαφορετικές ομάδες, στις 10 ως αρχηγός, ενώ έχει πετύχει μόλις... 2 γκολ (ακόμη κι αυτό είναι ρεκόρ). Οι ομάδες: Ακρόπολις, Flash, Κέρδος, ΕΡΤ, Έθνος, Ριζοσπάστης, Express, Νέα, Alpha, Star, Nova, Championsteam, Aixmi.gr, iefimerida.gr, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Σε τελικούς ''πάτησε χορτάρι'' στα γήπεδα Λ. Αλεξάνδρας, Καραισκάκη, Νέας Φιλαδέλφειας, Ριζούπολης, Καλλιθέας, Καισαριανής, Νέας Σμύρνης, Περιστερίου.
Αγωνίζεται στο πρωτάθλημα ΜΜΕ επί δύο... αιώνες (από το 1989) ''πατώντας'' σε πέντε δεκαετίες (80', 90', 2000', 10', 20'). Γενικά ως ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στα μεγάλα γήπεδα από το 1976, από 12 ετών (πρώτη ομάδα ο Άγιαξ Γκύζη του οργανισμού της θρυλικής Longlived, πατώντας σε... έξι δεκαετίες!
Τέλος κατέχει ήδη το ρεκόρ ως ο γηραιότερος επαγγελματίας δημοσιογράφος που έχει αγωνιστεί σε τελικό, τον Οκτώβριο του 2020 με τη ΓΓΑ σε ηλικία 56 ετών και 10 μηνών, το οποίο θα καταρρίψει το Σάββατο 18 Ιουνίου αφού θα αγωνιστεί ξανά τιμητικά με την ομάδα της ΓΓΑ σε ηλικία 58 ετών και 7 μηνών.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αργύρης Κωστάκης είναι δημιουργός από το 2014 και αρχηγός της ομάδας ανθρωπιστικού σκοπού 'Ελληνες Επίλεκτοι, που τελεί υπό την αιγίδα της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου. Έχει τιμηθεί από την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για την πολύχρονη προσφορά του στο ανθρωπιστικό κίνημα μέσα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου ως συμβολικά πρεσβευτής καλής θέλησης, αλλά και από την παγκόσμια οργάνωση Unicef.
Βέβαια αν πρωτίστως δεν τον στήριζαν τόσα χρόνια οι συμπαίκτες του και δεν τον πίστευαν οι προπονητές του δεν θα υπήρχε καμία διάρκεια στο χρόνο. Γιατί το ποδόσφαιρο - αυτό είναι το σπουδαίο - είναι ομαδικό άθλημα. Η ομάδα είναι πάνω απ όλα!