iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Ο Ραφηνιώτης
που έγραψε
ποδοσφαιρική ιστορία!


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Φάκος
Με νικήτρια την ομάδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ολοκληρώθηκε ο μεγάλος 33ος τελικός κυπέλου ΜΜΕ που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
Ο τελικός διεξήχθη στο γήπεδο της Ριζούπολης και η ΓΓΑ νίκησε τον Alpha με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι, αφού στην κανονική διάρκεια του ματς το σκορ ήταν 1-1.
Συγκινητική στιγμή όταν στο γήπεδο μπήκε ως αλλαγή ο ''γερόλυκος'' του πρωταθλήματος, ο Αργύρης Κωστάκης, ο οποίος έγραψε ιστορία. 'Εγινε ο γηραιότερος επαγγελματίας δημοσιογράφος που έχει αγωνιστεί σε τελικό σε ηλικία 58 ετών και 7 μηνών.
Τιμητικά την ώρα της απονομής πήγε να παραλάβει πρώτος το μεταλλιό του από τους επισήμους, καταχειροκροτούμενος από συμπαίκτες και αντιπάλους.
Σημειώνεται επίσης ότι δεν έχει αποβληθεί ποτέ σε 917 παιχνίδια στα 33 επίσημα πρωταθλήματα ΜΜΕ και έχει τιμηθεί από τη διοργανώτρια επιτροπή για το ήθος του στα γήπεδα, όπως και από την ΕΠΟ καθώς δεν είχε δει ποτέ κόκκινη κάρτα ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα ΕΠΣΑ με τον Γκυζιακό Αθηνών που αγωνίστηκε από το 1981 έως το 2004.
Το...μαγικό αριστερό του πόδι για να νικήσει η ΓΓΑ έβαλε ένας άλλος Ραφηνιώτης, ο Τόλης Πικουλίδης, ο οποίος σημείωσε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο με φάουλ ''κεραυνό'', ενώ σκόραρε και με πέναλτι αλά Πανένκα, δείχνοντας παροιμιώδη ψυχραιμία και υψηλή τεχνική. Πάντως το καθοριστικό πέναλτι που έκρινε το ματς σημείωσε ο Γιάννης Πολυχρονίδης, η ''σημαία'' της ομάδας.
Στα αποδυτήρια άνοιξαν σαμπάνιες με τον κόουτς της ΓΓΑ Γιώργο Σταματάκο (έκανε ''ματ'' με το σύστημα 4-4-2) και τον αρχηγό Λυκούργο Βασιλείου να λούζουν με σαμπάνιες τους συμπαίκτες τους...
Η ομάδα των νικητών Άρης Σάββας, Γιάννης Λουπάκης, Κώστας Τσάκωνας, Λυκούργος Βασιλείου, Άρης Καραίσκος, Γιώργος Παπαιωάννου, Νικος Σουπιώνης, Χρήστος Ρίζος, Νίκος Μανωλάς, Παντελής Μαγγλάρας, Τόλης Πικουλίδης, Γιάννης Πολυχρονίδης, Νίκος Σειτάνης, Νίκος Γαβαλάς, Αργύρης Κωστάκης.