iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

''Εξάσφαιρος'' προς
τις δημοτικές εκλογές
ο Σπύρος Κάρλος


Αν μια λέξη ταιριάζει όσο καμία άλλη στον αντιδήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Σπύρο Κάρλο είναι δραστήριος.
Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κι άλλες, όπως εργατικός, κοινωνικός και αποφασιστικός, αλλά το δραστήριος είναι αυτή που αντικατοπτρίζει επακριβώς την αυτοδιοικητική εικόνα του.
Η αποχωρησή του από επικεφαλής της παράταξης ''Δημοτική Αλλαγή'' και η συνεργασία με τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς ως ανεξάρτητος, αποδείχθηκε εξαιρετικά εύστοχη κίνηση.
Γιατί ο κ. Κάρλος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ούτε ενεργεί παρορμητικά. Βλέπει μπροστά, ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει σημασία γι αυτόν, πόσο μάλλον που μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές κάλπες τον Οκτώβριο του 2023.
Ο κ. Κάρλος έχει ήδη ''χτίσει'' την τακτική του και όπως φαίνεται η δημοτικοτητά του ανεβαίνει μήνα με το μήνα. Τόσο στο Πικέρμι το ''στρατηγείο'' του όσο και στη Ραφήνα. 
Έξι είναι οι άξονες στους οποίους στηρίζεται η διεισδυτικότητα στην κοινωνία του κ. Κάρλου.
Πρώτος. Ας ξεκινήσουμε - και γιατί να το κρύψουμε - ότι έχει καλές σχέσεις με τα τοπικά ΜΜΕ. Δεν αποτελεί ''σκοτεινό'' σημείο ένας πολιτικός να συνομιλεί με τους εκπροσώπους του Τύπου. Να είναι αυτό που λέμε επικοινωνιακός. Και μάλιστα με το σπάνιο χάρισμα του χιούμορ.
Δεύτερος. Έχει άριστες σχέσεις με τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου, αν και αυτό αργότερα ενδεχομένως - για να τα λέμε όλα - να του προκαλέσει ''πονοκέφαλο'' από εσωπαραταξιακές τριβές.
Τρίτος. Είναι ''μέσα σε όλα'' που λέει ο λαός. Εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κοινωνικές εξόδους και πάντα με ένα χαμηλό προφίλ. 
Τέταρτος. Έχει μια καθαρή κομματική ''ταυτότητα'' από τα γεννοφάσκια του, που δεν ''μακιγιάρει''. Αυτή του μέλους της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα της λεγόμενης λαικής Δεξιάς.
Πέμπτος. Δεν είναι ''αλεξιπτωτιστής'' στην τοπική αυτοδιοίκηση, μην ξεχνάμε έχει θητεύσει ως αντιδήμαρχος καθαριότητας επί δημαρχίας του Γιώργου Χριστόπουλου. Συνεπώς γνώστης των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη.
Έκτος. Έχει θωρακιστεί από μία συμπαγή ομάδα 5-6 στενών συνεργατών, με τους οποίους θα πορευτεί στην προεκλογική διαδρομή με αλληλουποστήριξη και κοινές απόψεις.
Με αυτές τις έξι ''ασπίδες'' ο άμισθος αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου μπαίνει στη ''μάχη'' της κάλπης, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι ως χαρακτήρας διέπεται από ευθύτητα. Δεν θα υφαρπάξει με ψέμμα τον σταυρό. Προτιμά να μιλάνε οι πράξεις και η πραγματικότητα.
Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα εκλεγεί, αλλά πόσο ψηλά θα εκλεγεί. Η δημοσιογραφική μας αντίληψη δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι η ''δεξαμενή'' ψήφων του κ. Κάρλου είναι ικανή να του εξασφαλίσει την εκλογή στα δημοτικά έδρανα για την περίοδο 2023-2028. Αλλά όσο ψηλότερα βρεθεί, τόσο μεγαλύτερες βάσεις θέτει για το μέλλον του στην παράταξη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' του Βαγγέλη Μπουρνούς, που ήδη έχει ''κουμπώσει'' σε σύντομο χρονικό διάστημα . Πώς και αν θα αξιοποιηθεί, αυτό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τον κ. Μπουρνούς, αν επανεκλεγεί στη δημαρχιακή καρέκλα.
Πάντως η έως τώρα εικόνα του κ. Κάρλου, δείχνει έναν συγκροτημένο αυτοδιοικητικό, άνθρωπο της ''πιάτσας''. Λόγω επαγγέλματος ως αυτοκινητιστής ταξί, είναι καθημερινά με τους πολίτες και αφουγκράζεται τον κοινωνικό σφυγμό. 
Ως μέλος της γενιάς των πενηντάρηδων, η επόμενη δεκαετία αποτελεί γι αυτόν πεδίο έντονης δράσης και συνεισφοράς στο κοινό καλό. Στο κάτω κάτω εδώ που έφτασε με πείσμα και εξυπνάδα, θα ήταν κουτό ''να κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα''...
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''