iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Ο ΔΟΠΑΠ
''σπάει τα κοντέρ''
της διαφάνειας


Σε δύο βασικούς ''πυλώνες'' επικεντρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου Σπύρος Λουκάτος και ο αντιδήμαρχος επικοινωνίας, μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΠ Χρήστος Τσεμπέρης, παρουσία του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς

Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος οικονομικών Παναγιώτης Γαβριήλ και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του δήμου Παναγιώτης Δρίβας.

Το πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων έως τις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά και το σκέλος της οικονομικής διαφάνειας του Οργανισμού με μία εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη.

Ο κ. Λουκάτος υποδέχθηκε τα τρία - όπως τα χαρακτήρισε - επίσημα επαγγελματικά site που δραστηριοποιούνται στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου και καλύπτουν τις δράσεις του ΔΟΠΑΠ ενημερώνοντας πλήρως τους πολίτες (rpn.gr, irafina.gr, iselida.gr). ''Είστε βοηθοί, αλλά και κριτές για να γινόμαστε καλύτεροι'' είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκάτος, ο οποίος ξεκίνησε με αναφορά στο πρόγραμμα δωρεάν εισιτηρίων για το θερινό σινεμά ''Αελλώ'' που ξεκίνησε δειλά δειλά το 2020 στην πανδημία - μια ιδέα του δημάρχου - και φέτος ήδη εξαντλούνται τα εισιτήρια. ''Κάποτε η πόλη είχε τρία θερινά, τώρα μόνο ένα και πρέπει να το ενισχύσουμε, αλλά και να ψυχαγωγηθούν οι δημότες'', σημείωσε ο κ. Λουκάτος και πρόσθεσε ότι στην ιστοσελίδα του ΔΟΠΑΠ υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα εμπλουτίζεται. ''Το πρόγραμμα κορυφώνεται στα Χρυσοστόμεια τον Δεκέμβριο και ζητάμε τη στήριξη του κόσμου για να είμαστε ακόμη καλύτεροι του χρόνοι'' υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ. Διευκρίνισε επίσης ότι όλο τον χρόνο περίπου το 70% των εκδηλώσεων γίνονται στην πλατεία και τον Άγιο Νικόλαο. Μάλιστα προανήγγειλε - καταμεσής του καλοκαιριού! - και το νέο Χριστουγεννιάτικο χωριό τον Δεκέμβριο στην πλατεία.. Προανήγγειλε επίσης τη Μικρασιατική βραδιά στο Σπίτι της Τριγλίας στο κέντρο της πόλης, ένα γλέντι δωρεάν για τους δημότες, ενώ το σπέσιαλ event θα είναι στις 10 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Καραμανλή η ορχήστρα Εστουδιαντίνα σε συνεργασία με τον ΟΛΡ.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Τσεμπέρης, ο οποίος επισήμανε πως για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΔΟΠΑΠ τόλμησε να ζητήσει από τις οικονομικές Αρχές πλήρη διαχειριστικό έλεγχο από 1/1/2015 έως 31/12 20121. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά από εξονυχιστικό τρίμηνο καθημερινό έλεγχο (οι ελεγκτές έκαναν ''φύλλο και φτερό'' κάθε έγγραφο και σελίδα είπε χαρακτηριστικά) να διαπιστωθεί πλήρης καθαρότητα και διαφάνεια και να γίνει δεκτό το αίτημα για επιστροφή στα Ταμεία του ΔΟΠΑΠ ποσού 47.000 ευρώ!

''Αυτό σημαίνει'' σημείωσε ο κ. Τσεμπέρης, ότι ο ΔΟΠΑΠ με αυτά τα χρήματα θα έχει την ευχέρεια να κάνει περισσότερα πράγματα για τους δημότες για την πόλη. ''Δεν αμφέβαλε κανείς για τη χρηστή διοίκηση, εκτός από ορισμένους κακοήθεις'', είπε ο κ. Τσεμπέρης, αλλά το σημαντικό είναι η αποδεδειγμένη πλέον αποτελεσματικότητα του ΔΟΠΑΠ και η ενημέρωση γι αυτό των πολιτών... Ελάχιστοι φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου πέρασαν αυτό το τεστ είπε ο κ. Τσεμπέρης, υπογραμμίζοντας πως με τις 47.000 ευρώ θα κάνουμε κάτι παραπάνω για τους πολίτες το 2023.

Ο κ. Λουκάτος ευχαρίστησε δημοσίως και ονομαστικά τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΔΟΠΑΠ που υπερβάλουν εαυτόν όπως είπε, την κ. Βογιατζή και τον κ. Κούτρη, ενώ ευχαρίστησε το σύνολο των εργαζομένων στην κοινωνική υπηρεσία.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουρνούς τόνισε ''δεν κάνουμε λοβιτούρες, όπως θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι''. Και από τη σύντομη αναφορά του δημάρχου στα έργα του μέλλοντος (τα έχει πει πολλές φορές άλλωστε) θα ξεχωρίσουμε το Πάρκο του Οχυρού. ''Θα είναι το ωραιότερο Πάρκο της Ελλάδας'' είπε με ενθουσιασμό ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου. 

Προσωπική δημοσιογραφική σημείωση: Ως διευθυντής της ιστορικής τοπικής εφημερίδας ''ανατολική ακτή'' στο φύλλο Οκτωβρίου του 2013 έγραφα επί λέξει στη στήλη ''λόγια Ραφηνάτα'': Είναι κρίμα που αυτός ο υπέροχος χώρος, το Πάρκο του Οχυρού παραμένει αναξιοποίητο. Θα μπορούσε να γίνει ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός όχι μόνο από την Αττική, αλλά και από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πολεμικό μουσείο, ποδηλατόδρομοι, θέατρο, χώροι αναψυχής για πικ νικ, μαθήματα φυσιολατρίας και τόσα άλλα θα μπορούσαν να καταστήσουν τη Ραφήνα μας κομβικό σημείο που θα έφερνε και τόνωση της τοπικής αγοράς, αλλά και αναβάθμιση του περιβάλλοντος''. Αυτά το μακρινό 2013... Φανταστείτε λοιπόν την ικανοποίηση του ονείρου ενός απλού πολίτη, όταν ακούει από τον δήμαρχο δέκα χρόνια μετά ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα!

Α.Κ.