iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα Αγέραστα
παιδιά στο ματς
Τριγλία - Ατρόμητος


Το γήπεδο της Ραφήνας γέμισε το απόγευμα του Σαββάτου με....''πιτσιρικάδες'' 40+ (ως και 68) οι οποίοι φόρεσαν κοντό σορτσάκι, ποδοσφαιρικές κάλτσες και τη φανέλα τους και έπαιξαν ποδόσφαιρο.
Οι ομάδες παλαιμάχων του ΑΟ Τριγλίας και του Ατρομήτου Αθηνών τίμησαν τη μνήμη των Νίκου Κελάδη, Σωκράτη Κιούρκου και Μαρίνου Σερεμέτη.
 
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, όμως η αγάπη, η ανθρώπινη ευαισθησία, οι αγκαλιές των φίλων, τα χαμόγελα, το πάθος για μπάλα όσο κι αν περάσουν τα χρόνια, ξεπερνούν τη δημοσιογραφική γραφίδα.
 
Μεγάλη στιγμή όταν ο μυθικός γκολκίπερ Νίκος Μουτσάτσος έκανε συμβολικά τη σέντρα του ματς που σφύριξε ο διαιτητής κ. Τσαρουχάς. Ο Νίκος στα 77 του δεν έχει κάνει την τελευταία απόκρουση και κάποια στιγμή ελπίζουμε να τον δούμε ξανά με τα γάντια του κάτω από τα δοκάρια.
 
Πριν τον αγώνα απηύθυνε χαιρετισμό ένας άλλος σπουδαίος τερματοφύλακας της Τριγλίας ο Τάσος Αραπκιλής, ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο οργανωτή, ενώ χρέη κόουτς ανέλαβε ο Πέτρος Τσιγκούλης. 
 
Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος παρέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στις οικογένειες των τριών εκλιπόντων ποδοσφαιριστών.
 
Ξεχωριστή φιγούρα ο πρόεδρος της Τριγλίας Γιώργος Χαχολάκης, ο οποίος και αγωνίστηκε, όπως πάντα με το νούμερο 5 στην πλάτη.
Δύο εμβληματικές μορφές του ποδοσφαίρου ήταν αρχηγοί των ομάδων και φόρεσαν με καμάρι το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο 66χρονος Δημήτρης Κόρακας για τον ΑΟ Τριγλίας και ο 64χρονος Σταύρος Μισαηλίδης για τον ιστορικό Ατρόμητο Αθηνών.
 
Ενσταντανέ με σημασία και για τους Διόσκουρους των γηπέδων τον Τζόνη Κανσό και τον Αλέξη Ξένο, από τις νεότερες γενιές που έγραψαν τη δική τους ιστορία με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
 
''Πειραχτήρι'' όπως πάντα ο γκολεαντόρ Τόλης Πικουλίδης, η φωτό μάρτυρας ότι...''θέλει μια μπάλα μόνος του''.
 
 
Στον πάγκο και ο Αντώνης Παλπατζής, ο οποίος όμως... αποκλείστηκε από την αποστολή γιατί καθυστέρησε στην τελευταία προπόνηση όπως μάθαμε. Τα πειράγματα από τον κ. Μπουρνούς και τον Γιώργο Σταμπέλο φυσικά δεν έλειψαν.
Συγκινητική στιγμή το χειροκρότημα στον πρώην ποδοσφαιριστή, αλλά και πρώην πρόεδρο της Τριγλίας Δημήτρη Μισοκοίλη, τον οποίο ο Τάσος Αραπκιλής προσφώνησε κατά λάθος πρώην δήμαρχο για να διορθώσει σε πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Ό,τι πιο συγκινητικό όμως στο ματς μνήμης ήταν ο χαιρετισμός του βετεράνου παράγοντα του Ατρομήτου, ενός ανθρώπου που έφαγε όλη του τη ζωή στα γήπεδα και μακάρι να είναι γερός στο χορτάρι για πολλά χρόνια ακόμη.  Το όνομά του είναι Θόδωρος Κωνσταντινίδης και μαζί με τον αδερφό του Σταυρό, υπήρξαν μέλη της ομάδας του Ατρομήτου την δεκαετία του 1960!! Ο κ. Θόδωρος έχει διατελέσει επί σειρά ετών και προπονητής των ακαδημιών του!
 
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος, υπό την αιγίδα του Οργανισμοί διεξήχθη το ματς, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Κάρλος και ο δημ. σύμβουλος Δημήτρης Κατσουλάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης Γιαρένης, ο πρόεδρος της επιτροπής για το βιώσιμο περιβάλλον και quest ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου.
Χίλια μπράβο σε όλα τα παιδιά στο γήπεδο ''Π. Σκούφος'' που μας έδωσαν με το πάθος τους ελπίδα, κουράγιο και αισιοδοξία!
Δείτε το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr